- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Midye tava nasıl yapılır?

40 adet iç midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra tatlı su ile iyice yıkayıp süzgeçte 10 dakika bekletip iyice süzdürünüz, ardından midyelerin fazla suyunu da kağıt peçeteyle alınız. Diğer taraftan 2 su bardağı beyaz unla, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırınız. Ardından suyu alınmış olan midyeleri una batırarak 2 su bardağı kızgın yağda kızartınız. Fazla yağını almak için midyeleri peçete üzerine yerleştiriniz, oradan da servis tabağına koyduktan sonra 2 adet limon ve 2 demet maydanozla ve üzerinede karabiber ekerek servis yapınız. Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın..
Not: Kızğın yağ kullanıldığından dolayı bez eldiven kullanınız
Kağıt havlu kullanımasındaki amaç, yağın içine düşen suyun sıçramasını önlemek içindir.