Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Mezgit buğulaması nasıl yapılır

Mezgit buğulaması nasıl yapılır
 

harika bir beyaz et yemeği


1 kilogram mezgit balıgını temizleyiniz ve filetosunu çıkartınız ve bir miktar tuz ile tuzlayınız.
2 adet limonu ince dilimler halınde kesiniz, 3 adet domatesi ve 3 adet sivri biberi halka şeklinde kesiniz.
fırın kabını zeytinyağı ile (1 çay bardağı) iyice yağlayınız. Balıkları tepsiye dizip aralarına da biberleri yerleştiriniz. Üzerine 3 adet domates ve 1 adet limon dilimlerini halka şeklinde yerleştiriniz. Ardından tepsiyi alüminyum folyo ile iyice sarınız ve daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak yanında da garnitürle birlikte servis yapınız. Afiyet şeker olsun. Kilo yapmasın..

Not: Gerekirse ortaboy kuru soğanıda kesip balık aralarına yerleştirebilirsiniz
Fırından tepsiyi alırken bez eldiven kullanınız
Bu yemeğin yanında taze ekmek tavsiye ederim

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara