Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '15

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Migren ağrılarından kurtulun

Migren ağrılarından kurtulun
 

Migreni İlaçsız Tedavi Etmek Mümkün.


Çağımızın en sık hastalıkları arasında olan migren, birçok kişinin hayatını alt üst etmektedir. İlerleyici bir hastalık olduğu için kronik vakalarda migrenden dolayı hayat kalitesi oldukça düşmektedir.

İlaçlı tedavi yöntemleri ile migrenden kurtulmak mümkün değidir, ilaçlı yöntemler sorunu halletmekten ziyade günü kurtarmaya yönelik sadece ağrıyı keserler. Sorun tedavi edilmediği için problemer giderek büyür ve hayat kalitesi alt üst olur.

Migren sanıldığı gibi kafa tası içinde varolan herhangi bir sıkıntıdan kaynaklanmamaktadır. Migrenin assıl sebebi boynumuzda ki C1(boynun ilk omuru ve ense kökü kısmı) atlas isimli omurdur. Bu omurun sağ ve sol tarafında iki adet küçük delik vardır ve beyne kan götüren damarlar bu deliklerden geçerler.C1 omurunun çok az geriye doğru kayması sonucu beyne kan götüren damarlada sıkışma olur ve beyne az kan ve dolayısıyla az oksijen gittiği için vücut bunu ağrı olarak bize yansıtır.

Migren tedavisinde en etkili olacak olan yöntem manuel terapidir. Manuel terapi, elle C1 omurunun yerine oturtulmasını sağlar. Manuel terapi ile birlikte akapunktur yapılması kasları gevşettiği için tedavinin etkinliğini arttırmaktadır. Migren için manuel terapi 6-15 seans arası uygulanabilir. Aycıra seanslardan sonra yapılacak olan hacamat yöntemi de kan dolaşımını arttırdığı için elde edilen sonucun kalitesinde artış görülmektedir.

Tedaviden sonra kişilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar şunlardır: Stres ve yoğunluktan uzak durmak, uyku kalitesine önem vermek ve spor yapmak.

 

Fzt.Abdullah BAĞLI

Fizyo Hayat Sağlıklı Yaşam Merkezi

0532  175 17 54

Şanlıurfa

 
Toplam blog
: 2
: 565
Kayıt tarihi
: 28.07.15
 
 

 Şanlıurfa,1985 doğumluyum. İlkokul ve ortaokulu Gaziantep'de liseyi ise Aydın'da okudum. Bolu Ab..