Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Milas Menteşe Beyliği sempozyumu

Anadolu tarihinde beylikler döneminde özgün bir yeri vardır Menteşe Beyliği'nin. Böyle yazmaktadır, davette.

Milas’ta gerçekleştirilecek sempozyum. Menteşe Beyliği’nin tarihi, kültür, sanatı konuşulacak, irdelenecek. Uluslar arası düzlemde sempozyumlar.

Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak, Milashan otelde. Olcay Akdeniz öncülüğünde gerçekleştirilecek. Milas Belediye Başkanlığı ile Beçin Belediye Başkanlığı birlikte düzenliyor yarınki sempozyumu.

Kimler katılacak konuşmacı olarak kısaca göz atalım;

1. Oturumda; Prof.Dr. Rahmi Ünal Beçin’i anlatacak. Menteşe Beyliği ile ilgili ilk araştırmaları Prof. Dr Zeki Arıkan hocam verecek sunum olarak. Yrd. Doç. Dr. Adnan Çevik; Menteşe Beyliği’nin Güney Batı Anadolu’nun Türkleşmesindeki rolü

Ve yemek arası,

2. Oturumda ise şu konuşmacılar yer almaktadır; Prof.Dr Remzi Duran, Menteşe Beyliği Sanatına Genel Bir Bakış, Prof.Dr Ali Baş; Menteşeoğulları Beyliği dönemi ticari yapıları. Prof. Dr Namık Açıkgöz; Menteşe Beyliğine ait bazı yazıtlar ve mezar taşları… Ara ve Prof.Dr Rahmi Hüseyin Ünal’ın rehberliğinde Beçin gezisi gerçekleşecektir.

Akşam yemeği ile sona erecek gün.

III. Oturumda ise; Yard. Doç Dr. Ertan Daş, Beçin Menteşe Mezarlığı Öğr. Gör. Dr Sevinç Gürhan Beçin Seramiklerini , Yard. Doç. Dr. Şakir Çakmak, Balat İlyas bey külliyesi konulu sunum yapacak

Öğle yemeğinde sonra, serbest sunumlar, öneriler, dileklerden sonra kapanış kokteyli ile sona erecek.

Milas birçok toplantıya ev sahipliği yapmaktadır. 2005 yılında da büyük bir toplantıya ev sahipliği yapmıştı “ Tarihi Kentler birliği” toplantısına.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..