Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Milli sistemsizlik

Milli sistemsizlik
 

“2010 Dünya Kupası finallerine katılamayan Türkiye'nin, FIFA Dünya Sıralaması'ndaki düşüşü sürüyor. Ekim ayında çok büyük düşüş yaşayan ay-yıldızlılar, Kasım ayında da 2 basamak gerileyerek, 729 puanla 39'dan 41. basamağa yerleşti. “

Bu hafta birçok milli takım, hazırlık maçı ya da son eleme maçlarını oynadılar. Bu maçlar oynanırken bizim milli takımımızın neden bir hazırlık maçı yapamadığını ya da toplanamadığını merak ettim. Evet teknik direktörümüz yoktu ama yerine vekalet edebilecek bir kişi konmaması bana hala ilginç geliyor. Siz yeni hocanızı ararken titiz olabilirsiniz ve umarım titizsinizdir de zaten. Fakat lige bir hafta milli maç arası veriliyor, milli maçınız yok.

Konusu açılmışken Türkiye Futbol Federasyonun birkaç açıklaması üzerine konuşalım istiyorum. Teknik direktör seçiminde çok titiz bir seçim yapacaklarını ve bu seçimin çok uzun vadeli olacağı doğrultusunda beni de ümitlendiren açıklamalar var ortada. Bu isim büyük ihtimal yabancı bir isim olacak ve Türk kamuoyunun hemen “mundar” edemeyeceği kadar tanınmış bir isim olacak. Beni ilgilendiren kim olacak sorusundan çok nasıl olacak sorusu. Sonuç itibari ile baştan yapılanma adı altında bir sistem adamı ve ekibi getirmek gerekiyor millilerimizin başına.

Fatih Terim ile birlikte yardımcılarınında göreve devam etmediğini görüyoruz. Oysa hep söylenen va halada problem olarak çoğunluk tarafından konuşulan Fatih Terim’in kendisinden sonra gelecek kişiyi eğitmesi meselesi var. Oğuz Çetin ya da Metin Tekin ile milli takıma devam edilebilir miydi? Bana göre tabi ki hayır. Onlar sadece Galatasaraylı Fatih Terim’in, Fenerbahçe’li ve Beşiktaşlı yardımcılarıydı. Anlatmak istediğim bu dönemde milli bütünlük için uygun birşeydi belki ama vasıf olarak uygun muydu bu kişiler milli takıma?

Sonuç itibariyle ne bir futbol kültürü ne de bir sistem kaldı geriye miras olarak milli takıma. Aynı ligimizde olduğu gibi kısa vadeli başarılar ile sevinilen ama uzun vadede geriye bir şey bırakmayan zihniyet dışında. Beklentimiz kamuoyu sabrı ve bu kültürü yerleştirebilecek bir ekip…

 
Toplam blog
: 24
: 528
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

Merhaba... Aktif bir futbol vespor takipçisiyim. Beden Eğitimi öğretmeniyim. Gençliğimde 2 yı..