Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Millilerden kabus gibi başlangıç

Millilerden kabus gibi başlangıç
 

 

A Milli futbol takımımız 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri ilk maçında İzlanda’ya deplasmanda 3-0 mağlup olarak kötü bir başlangıç yaptı.

Milliler maça 3-4-3 dizilişiyle başladılar. Fakat oyun olarak iyi başlayamadılar. Ev sahibi takım disiplinli ve hızlı oyununu millilerimize kabul ettirdi. Nitekim tehlikeli ataklar da hep İzlanda’dan geldi.

İzlanda, dört ciddi atağın sonunda aradığı golü buldu. Kornerden gelen bu gol tipik bir İzlanda golüydü.

Golden sonra da millilerimiz kendine gelemediler. Pas hataları ve özellikle orta alandaki etkisizlik devam etti. Üzerine pas yapamama ve temposuzluk da eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Millilerimiz kaleyi ilk defa 26.dakikada Selçuk’un ceza sahası dışından vuruşu ile yoklayabildiler.

İkinci yarı da aynı şekilde başladı. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen milli takımımız bir de 59.dakikada Ömer’in atılmasıyla on kişi kaldı.

On kişi kaldıktan sonra milli takımımız iyice sahadan silindi. Arkasından da kalemizde gördüğümüz iki gol sonucu belirledi.

Gerçeği söylemek gerekirse millilerimiz İzlanda karşısında çok kötü oynadılar. Ben son zamanlarda bu kadar kötü bir milli takım seyretmedim. Yediğimiz gollerin dışında birçok da pozisyon verdik. Rakibin oyununu kabullendik. Biz ise resmen iki pas yapamadık. Topu kanatlardan oyuna sokup yaymak için yapmamız gereken Gökhan Gönül ve Caner’i topla buluşturmaktı. Fakat bunu yapamadık. Ayrıca bu iki oyuncumuz da etkili değillerdi. Bunun dışında pas oyunu oynamaya çalıştık ama başaramadık. Sonuç olarak hiçbir şeyi doğru yapamadık.

Bu şekilde kredi tüketmek iyi olmadı. Elbette başlangıçtan çok nasıl bitireceğimiz önemli. Bu şekilde iyimser bir şekilde düşünebiliriz. Ancak grubu iyi bir şekilde bitirmek için bundan sonraki maçlarda doğruları yapmamız gerekiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..