Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '07

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog II: Milliyet Blog’un ikinci arayüzü

Milliyet Blog II: Milliyet Blog’un ikinci arayüzü
 

Milliyet Blog II öneriyorum. Milliyet Blog’da yeni bir yapılanma gerektiğini düşündüğüm ve Milliyet Blog'dan seçilmiş blogların yayınlanacağı ikinci Milliyet Blog arayüzü için zamanın geldiğine inanıyorum.

Milliyet Blog gücünü "Milliyet" adından almıştı, arkasında Milliyet olduğu için farklı bir yerde duruyordu. Son zamanlarda blog dünyamızda rekabetin ilk ayak sesleri duyulmaya başladı. Yeni bir yapılanmaya gidilmezse bu rekabette Milliyet Blog geride kalabilir. Oysa ben Milliyet Blog’un bu rekabetten zarar görmesini istemem.

Milliyet Blog II nedir?

Milliyet Blog II’de Milliyet Blog'un belli bir sayıdan çok blog yayınlanmış yazarlarının, belli süre yayında kalmış, okuyucusu belli bir sayıya ulaşmış bloglarından seçilenler yayınlanır.

Milliyet Blog II için bloglar nasıl seçilir?

1. Milliyet Blog II’ye yeni blog gönderilmez, tüm yazılar Milliyet Blog’dan seçilir.
2. Blogları belli sayıya ulaşmış (örneğin 10, 25*, 50) her blog yazarı bloglarından belli bir sayıda (örneğin 10, 20, blogların onda biri*) Milliyet Blog II için aday adayı olarak işaretler. (Tercihlerimi * ile işaretledim.)
3. Milliyet Blog II için seçilecek blogların belli bir süre önce yayınlanmış olması (örneğin 3 gün, 1 hafta*, 2 hafta, 1 ay) ve tıklanmanın belli bir sayıya ulaşması (örneğin 100, 200*, 500) gerekir.
4. Milliyet Blog Editörler Grubu bu bloglardan birini uygun görürse blog yazarına Milliyet Blog II için aday olarak bildirir.
5. Blog yazarı, Milliyet Blog II için aday blogunu son bir kez daha kontrol eder gerekirse düzeltmelerini yapar ve yayına hazır olduğunu bildirir.
6. Milliyet Blog Editörler Grubu blogun Milliyet Blog II’de yayınlanmasına karar verir.
7. Milliyet Blog Editörler Grubu blog yazarlarından seri blogları birleştirip tek blog halinde Milliyet Blog II’de yayınlanmasını teklif edebilir.
8. Milliyet Blog II için aday adayı olarak işaretlemiş yazılarının sayısı belirlenen sayının altına inen blog yazarı bir blog daha işaretler.

Milliyet Blog II’nin işlevi Milliyet Blog’dan farklı olur. Yazarın önerdiği, editörler grubunun seçtiği ve Milliyet Blog II’de yayınlanan yazılar Milliyet’in kalıcı arşivinde yeralır. İleride telif ödenmesi sözkonusu olduğunda telif yalnızca Milliyet Blog II’de yayınlanan bloglar için sözkonusu olur. Blog yazarı ayrılsa bile telif aldığı yazılarını gazeteden çekemez.

Milliyet Blog ise Milliyet Blog II’nin varlığından hiç etkilenmez. Milliyet Blog II’ye giden bloglara buradan linkler aynı şekilde sürer. İstatistikler yine burada tutulur. Milliyet Gazetesinde yayınlanan linklerde Milliyet Blog II biraz daha ön planda olsa da şimdi olduğu gibi bloglar Milliyet’te görünür..

Blog dünyasındaki gelişmeler sonucu Milliyet Blog da yeni bir yapılanmaya girmek zorunda kalacaktır. Bu yeniden yapılanma Milliyet Blog’un şu andaki güzel yapısını bozabilir. Oysa yapılanma Milliyet Blog II olarak gerçekleşirse Milliyet Blog şimdiki yapısını korur ve Milliyet Blog II için blog kaynağı olur, böylece değişime kurban vermeyiz. Milliyet Blog II önermemdeki asıl neden budur.

Milliyet Blog II veya adı ne olursa Milliyet Blog yazılımının yenilenmesi için de bir fırsat yaratır.

Milliyet Blog ana sayfasında şu anda Editörden öneriler başlığı altında yayınlanan iki blog artık Milliyet Blog’un ilk sayfasında yayınlanan Blog II’lerden biri olur. Aynı yerde yayınlanan galeri de Milliyet Blog II’nin galerilerinden seçilir.

Milliyet Blog II için ad önerileri:

• Milliyet Blog II
• Milliyet Blog 2
• Milliyet Blog iki
• Milliyet Blog Gazete
• Milliyet Blog Dergi

Blog yazarlarımızla Milliyet Blog II’de buluşmak dileğimle...

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..