Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Blog
 

Milliyet blogda seçki

Milliyet blogda seçki
 

Milliyet Blog yazarlarından bazıları yazıları 100 veya 200 gibi sayılara ulaştığında o zamana kadar yayınladıkları blogları değerlendiriyorlar. O değerlendirme yazıları ile yazarı ve yazılarını tanıma şansımız oluyor. Bu yuvarlak sayılara ulaşan yazarlarımızın yazdıkları dışında yazıların değerlendirmesine veya seçkilere rastlamıyoruz. Bir blog yazarımız 100. yazısında "Yuvarlak sayı bağımlılığı ve 100. blog" başlıklı bir yazı yazmıştı (1)

Bazı blog yazarlarımız belli konularda dizi yazılar yazıyorlar. Bu dizileri tamamlandığında bir özetle birlikte tüm yazıların başlıkları ve linkleri olan bir yazı yazsalar ne güzel olur. Savaş Şakar “Yöneticilere öneriler”, “Daha iyi ve hızlı öğrenme” gibi dizilerini, Aydın Sevinç “Dünyanın en anlamsız yasakları” dizisini ve tefrika romanını birer yazıyla anlatsalar ve o dizilerdeki tüm linkleri yazıların dipnotuna ekleseler, okumak isteyenler için iyi bir yolgösterici olmaz mı? Böylece dizideki tüm yazılara buradaki linkler sayesinde daha zahmetsiz ulaşırız.

Blog yazarlarımız kendi yazılarını gruplayıp her grup için hazırladıkları yazılarında anlatsalar güzel derlemeler oluşur. Blogun derinliklerinde kaybolabilecek birçok özel ve güzel yazı da bu şekilde gün ışığına çıkar.

Şimdiye kadar yazdıklarımdan "Mizah yazıları" olduğunu düşündüğüm blogları değerlendirdim ve “Blog Seçki" grubumun ilk yazısı olarak yayınladım (2). Yazdıklarımı tarayıp birçok konu belirledim ve zaman zaman bu konularda da seçkiler hazırlamaya çalışacağım.

Bir zamanlar Ferdi ile çok ilgilenen blog yazarı arkadaşımız blogları tarasa ve bir zamanlar birçoğumuzun hakkında yazdığımız Ferdi için yazılan yazıları özetlese ve bu yazıların linklerini verse. Nazım Hikmet’le ilgili yazılar yazmış bir başka arkadaşımız Milliyet Blog’da çıkan Nazım Hikmet yazılarını okuyup bir “Blogda Nazım Hikmet Seçkisi” hazırlasa.

Bu akşam Dilara için yazdığımız blogları derledim ve her blogdan özel anlamı olan cümlelerden alıntı yaptım (3). Dilara’nın ardından bir seçki hazırlamış oldum.

Bloglar çoğaldıkça kendi bloglarımızın gruplandırmamız, seçkiler hazırlamamız kaçınılmaz oluyor. Benzer şekilde belli konularda tüm bloglardan seçkiler yaparak, o konuda değişik kalemleri bir blogda biraraya getirebiliriz.

Kendi bloglarımızdan “En sevdiğim 10 blog” başlıklı özel bir seçki hazırlayabiliriz. Benzer şekilde diğer bloglardan “En beğendiğim 10 blog” seçkisi yayınlayabiliriz. Bunları hazırlarken yalnızca blogların linklerini değil, kısa alıntılar, seçme nedenleri ve yorumlarla sunabiliriz.

Belki editörlerimiz “Blog seçki” veya benzer başlıklı bir kategori yaratırlar bizim için.

(1) Celal Çelik "Yuvarlak sayı bağımlılığı ve 100. blog": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=27290
(2) Ben mizah yazarı değilim: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=29129
(3) Milliyet Blog yazarları Dilara’yı yazdı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=29292

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..