Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '09

 
Kategori
Otomobil
 

Mini Cooper efsanesi

Mini Cooper efsanesi
 

Mini Cooper S modeli


Araba severlerin gözdesi halinde olan sevimliliğinin yanı sıra güçlü motorları ile sunduğu performans ile de ön plana çıkan Mini Cooper markası şimdiden efsane olarak adından söz ettiriyor. Bu yazımca kısaca Mini markasının tarihinden ve günümüzdeki konumundan bahsedeceğim.

***** ***** *****

Bu küçük İngilizin tarihinden biraz bahsetmek gerekirse 1959 yılında üretimine şehrin tanınmasında üniversitenin aldığını başarıların etkisi büyük olan İngiltere’nin Oxford şehrinde ilk üretimini bundan yarım asır önce yapmıştır. 50 yılın verdiği tecrübeyi günümüzün gelişen teknolojisi iyi bir şekilde harmanlayan Mini markası son modelleri ile günümüze kadar gelmiştir.

***** ***** *****

Değişen zamana ve teknolojiye ayak uyduran Mini hem boyutları ile hem de motorunu geliştirerek insanların isteklerini karşılamak için elinden geleni yapmıştır. Marka İngiliz olarak doğmasına karşın şimdi bir alman ortağı ile global sistemde yoluna devam ediyor. Bu ünlü alman markası ise yaptığı spor arabaları ile tanınan Bmw’dir. Şuanda yollarda gördüğümüz Mini markaları 3. nesil modelleridir. Bundan önce 2001 yılında 2. nesil Mini araçları piyasaya süren marka 8 yıl sonra nesil yenilemesi yapmıştır. Alman firması Bmw ile 2001 yılında birleşen marka asıl köklü değişiklikleri ve günümüzde sokaklarda görmeye alıştığımız modelleri bu birleşme ile sağlamıştır.

***** ***** *****

Bmw Mini’ye ne kattı?

2001 yılında Bmw ile geliştirdiği 2. nesil Mini modelleri ile motor, sürüş dinamiği ve tasarım anlamında Almanların tecrübeleri aktardığı Mini, piyasada tutunarak iyice adından söz ettirir haline gelmiştir. Şuanda ise 2 konsept ve 3 model ile satışları devam ediyor. Bu modeller Cooper, Cooper S, Clubman, Cabrio ve konsept modellerinin yanı sıra John Cooper modeli ile de oldukça güçlü bir motor ile 211hp en güçlü modeli olduğunu belirtelim.

“İngiliz doğdu, Alman ortaklı oldu.”

***** ***** *****

Arabalar ile ilgili diğer yazılarım;

Japon Otomobil Devleri -1-:
http://blog.milliyet.com.tr/Japon_otomobil_devleri/Blog/?BlogNo=218626

Japon Otomobil Devleri -2-:
http://blog.milliyet.com.tr/Japon_otomobil_devleri_-2-/Blog/?BlogNo=219419

Almanlar ve arabaları: http://blog.milliyet.com.tr/Almanlar_ve_arabalari/Blog/?BlogNo=213825

Üstün Fransız teknolojisi: http://blog.milliyet.com.tr/Ustun_Fransiz_teknolojisi/Blog/?BlogNo=217533

S&S

Serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..