Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Miniaturk, Türkiye'nin Vitrini...

Miniaturk, Türkiye'nin Vitrini...
 

Bir masal diyarı...


Türkiyenin Vitrini İstanbul, Miniaturk...

Ne var ise sen de var...

Miniaturk, gerçekleşen bir masaldır.
Yaşamın ve yaşanmışlığın aynasıdır.Geçmiş bin yıllara saygı, gelecek yüzyıllara armağandır. Tarihimizin ve kültürümüzün, tüm görkemiyle, İstanbul'un Altın Boynuz'u Haliç'ta yeniden canlanmasıdır.

Bir masal diyarı...

Göletlerden salına salına süzülen Osmanlı kadırgası Baştarda' dan Atatürk'ün nostaljik vagonuna, Efes Celcus Kütüphanesi' nden Malabadi Köprüsü'ne, Yerebatan Sarnıcı' ndan Mardin Taş evleri' ne, Rumelihisarı' ndan İzmir Saat Kulesi'ne, Mescid- i Aksa' dan St. Antoine Kilisesi ' ne, Bursa Ulu Camii' den Mevlana Türbesi' ne, Peribacaları'ndan Anıtkabir'e, Pamukkale'den Aspendos' a, Ayasofya'dan İstanbul' un ihtişamlı yalı ve saraylarına dek Anadolu ve çevresinde hüküm sürmüş üç bin yıllık uygarlıkların izlerini, yalnızca iki saatlik bir turla, masal diyarı Mimiaturk' te izlemek mümkün.

Otomobiller, uçaklar, trenler, gemiler, yollar, havaalanları, köprüler, kervansaraylar, camileer, manastırlar, sinagoglar, yalılar, köşkler, plazalar, dev alışveriş merkezleri, insan figürleri aslının 25' te biri oranıda küçültülmüş ve bir araya getirilmiş , Böylece çok renkli, çok sesli ve çok kültürlü bir masal kent yaratıldı;Miniaturk.

Kültür, Turzm VE Eğlence Mekanı

Masalsı bir ortam yaratan Miniturk; Anadolu ve İstanbul coğrafyasında eserlerin yer aldığı iki ana, bir de Osmanlı coğrafyasından seçilmiş özel eserler bölümünden oluşuyor.

Yapay bir göletin üzerinde yükselen 43 metre uzunluğundaki Boğaziçi Köprüsü'nden geçerken, Kız Kulesi, deniz araçları ve her iki kıyıdaki eserler de izlenebiliyor.

Miniaturk Panaroma Zafer Müzesi

"Geçilemez" boğazıyla nam salmış Çanakkale Savaş'ından, Kurtuluş Savaş'nın sözsüz anlatımına uzanan müzede , Mustafa Kemal Atatürk'ün, her devrinde ve her okumada farklı bir anlam açılan cümlelerin yol gösterdiği Atatürk Fotoğrafları Sergisi'ne kadar adım adım gezme ve "Türkiye'nin Vitrini" Miniaturk' te, "Türkiye'nin tarihi üzerinde yeniden düşünme vaktindesiniz...


Miniaturk Çocuk Parkı

Çocuklar, kendileri için özel tasarlanan Truva Atı, Osmanlı Kadırgası ve kale gibi oyuncaklarla oynarken, kültürümüzün zenginliklerini bir kez daha yakından tanıyacaklar.

Miniaturk Alışveriş Merkezi

Güzel bir günün ardından Miniaturk'ten ayrılırken, keyifli gezintinizi sizlere hatırlatacak ve dostlarınızla paylaşmanızı sağlayacak hediyelik eşyaları, renkli ve modern bir yapıya sahip Miniaturk Alışveriş Merkezinde bulacaksınız.

Restoran ve Kafeterya

Restoranda geleneksel Türk mutfağından lezzetler, kafetaryada ise kırk yıl hatırı kalacak kahve, konuklarını bekliyor.

Belli mi olur? Belki bir gün Milliyet Blog toplantımızı miniaturk'ta gerçekleştirip, kırk yıl hatırı sayılır köpüklü kahvelerimizi zengin tarihimizi soluyarak yudumlarız...

"İnşallah diyorum"...Benim ki, bir dilek sadece...

 
Toplam blog
: 86
: 1295
Kayıt tarihi
: 25.07.07
 
 

Kdz Ereğli doğumluyum. Üç tane yaşam çiçeğim var. Ailemle birlikte yaşama dair ne varsa yaşamın bize..