Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '10

 
Kategori
İnançlar
 

Miraç kandili...

Miraç kandili...
 

"Namaz Müminin Miracıdır" (Hadis-i Şerif).


Biricik Sevgilimiz, Fahr-i Kainat Önderimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammedi-nil Mustafa (S.A.V.) Efendimizin yüreği hüzne gark olduğu zamanlardı o zamanlar, siyer kitaplarında bu dönemlere “Hüzün Yılları” denilmektedir. O yıllar ki, ilk önce O’na (S.A.V.)’e hamilik yapan amcası Ebu Talib, daha sonrasında da mübarek eşi Haticetü’l Kübra vefat etmişti, Bir yandan da müşriklerin ablukası devam etmekteydi. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V.), bu şartlar altında iken Taif’e gitmiş, bir ay boyunca İslamiyet’i anlatmış fakat istediği sonuca varamadığını düşünerek hüznüne hüzün eklenmişti. Koskoca bir ay süren Taif gezisinde boyunca sadece “Nineviyeli” Addas adında bir bağ bekçisi iman etmişti. 

Taif dönüşü Ümmihani’nin evine gelerek; “Amcan oğlu Muhammed’im” buyurunca Ümmihani; “Haber verseydiniz yiyecek bir şeyler hazırlardım, yedirecek bir şeyim yok” dedi. Peygamber Efendimiz (S.A.V.); “Yiyecek ve içecekte gözüm yok, Rabbime ibadet edecek bir yer bana yeter” buyurması üzerine Allah Teala, Cebrail (a.s.)’a “Habibim bu halde gene bana yalvarıyor, çok üzüldü, onu ben teselli edeceğim, git Habibimi bana getir” buyurdu. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V.), önce Mescid-i Aksa’ya geldi ve bütün peygamberlere imam oldu. Oradan Arş-ı Ala’ya yükseldi ve Sirdetü-l Münteha’ya yani Allah Teala’nın Huzur-u İlahiyesine çıktı. 

Bir çoğumuzun da bildiği, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in Cebrail (a.s.) mihmandarlığında Mescid-i Aksa’ya gitmesine “İsra” yani “Gece Yürüyüşü”, Mescid-i Aksa’dan Huzur-u İlahiyeye çıkmasına da “Miraç” olayı, bu geceye “Miraç Gecesi” yani “Miraç Kandili” diyoruz. 

Miraç gecesi, mübarek üç aylardan birincisi olan Recep ayının 27. gecesidir. Miraç gecesinin bu sene miladi takvimdeki karşılığı, 8 Temmuz 2010 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecedir. 

Bu vesile ile tüm inanların Miraç Kandili’ni tebrik eder, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in; “Namaz müminin miracıdır” Hadis-i Şerifine binaen üstümüze farz olan 5 vakit namazı hakkıyla kılan ve namazda daim olan kullardan olmamızı Cenab-ı Mevla’mdan niyaz ederim... 

Rabbim cümlemize, sonsuz af-mağfiret ve sonsuz merhametiyle muamele eylesin İnşaallah... 

Sağlıcakla Kalın...
 

 
Toplam blog
: 108
: 2366
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1972 Haziranında  Eskişehir'de doğdum. Edirne'de ikamet ediyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazıya d..