Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Mis gibi Karadeniz kokan dizi "Sevdaluk" başladı...

Mis gibi Karadeniz kokan dizi "Sevdaluk" başladı...
 

Show TV’nin yeni dizisi Sevdaluk sonunda başladı. Başrollerini Erdal Özyağcılar ,Demet Akbağ, Devin Özgür Çınar, İbrahim Kendirci ve Zuhal Gencer Erkaya’nın paylaştığı  Sevdaluk mis gibi Karadeniz kokusuyla ilk bölümüyle bizleri sarıp sarmaladı.

Çünkü içine tüm özlemlerimizi eklemişte gelmiş. Su gibi akan mizah dili, usta oyuncular, düşündüren replikler, özlediğimiz sanatçılardan parçalar ve ve Karadeniz’in muhteşem doğası.

Karadeniz aşığı olduğumu bilen bilir. Sadece Karadeniz’e değil o çetin koşullarda doğası gibi zenginliklere sahip zeki insanlarına da hayranım. Çok uzun bir dönemi orada geçirdikten sonra şimdi tekrar gitmek gibi geldi.

Bu dizi tüm bunları harmanlamış getirmiş ekranlara.

Ve Karadeniz’de yapılacak Hidro Elektrik Santrali ( HES ) konusuyla oradaki tahribata da dikkat çekiyor. Arkasını önünü gözümüzün önüne seriyor.

Şimdilik Adalet ve Ali İhsan karakterlerini biraz anladık ve tanıdık. İlerleyen bölümlerde tüm karakterleri daha net tanıdıkça detaylı anlatımlı analiz yazımı yazarım.

Ama ilk bölümün bu harmanını yazmaktan geri duramadım. Bu dizi izlenmeli ve izletilmeli bence.

Bir dizide olmazsa olmaz haline gelen güzellik kavramlarını arayıp oyunculuğu atlayanlara, senaryoda entrika dramın dibine vurmakla bir bölge ve sorunlarına değinilmeyeceğini göstermek adına, işine aşık, yaptığı her işe özellikle titizlenen oyuncular görmek adına ve daha birçok şey adına.

Şimdiden Çarşamba’nın dengelerini değiştireceğini düşündüğüm BKM mutfağından çıkan yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı Sevdaluk Show Tv’nin de bu yılki en iyi ve en doğru işi olmuş.

Tebrikler ve yolun açık olsun Sevdaluk aynı yağmurun altında ıslattınız, gönlümüze de ruhumuza da dokundunuz…

oyatekin@gmail.com                                         

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Oya Tekin/ Engelliler Haber ve Bilgi Portatalı Yaşadıkça.com köşe yazarı

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..