Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Misafirliklerde ev sahibine yardım eder misiniz?

Misafirliklerde ev sahibine yardım eder  misiniz?
 

Akrabalar ve samimi arkadaşlar birbirlerine konuk olduklarında, özellikle bayanlar ev sahibesine yardım etmek için gayret  gösterirler. Aslında bu gayet ince bir davranıştır. Ancak yabancı  bir evdeki eşyaları kullanırken, bazı şanssız durumlarla da karşılaşılır.

Örneğin bizim evde artık birçok kişinin diline yerleşmiş olan kettle denilen su ısıtıcının kapağı sapındaki  düğmeye basıldığında açılır. Ancak ne zaman eve yabancı biri gelse kapağı eliyle kaldırdığında kapak elinde kalır. O meret de öyle bir şey ki, kanallarını denk getirip, kapağı eski haline getirmek için epey uğraş gerektirir. Ama zaman içerisinde o kapak o kadar çok kişinin elinde kaldı ki, ben de bunu yerine yerleştirmek konusunda artık uzman oldum.  

Tuvalet sifonlarında herkesin bildiği gibi bir su boşaltma bir de su dolduğunda suyu kesen ucunda şamandıra olan bir doldurma sistemi vardır. Nedense tamircilere verilen paraları gereksiz bulduğumdan evde gerek su tesisatı, gerek elektrikle ilgili sorunlar olduğunda bunları ben tamir etmeye çalışırım. Son günlerde tuvaletin  sifon dolduktan sonra, fazla suyun tuvalete aktığını görünce şamandırada bir arıza olduğunu anlamama rağmen, bugün yarın, değiştiririm diye ihmal etmiş, bu arada sifonu hafifçe çektiğimizde ise şamandıranın görev yaptığını görünce bu ihmalkarlığım artmıştı. Evet, biz bu şekilde kullanmasına kullanıyorduk ki, eve gelen misafirlerin bundan haberi olmadığından, tuvalete girdikten sonra şakır şakır sular boşa akıyordu.  Neyse bu durumdan sonra, sifonu değiştirdim.

Buzdolabınızın kapağını hiç açık unuttunuz mu? Her ne kadar buzdolaplarının kapılarında mıknatıs olsa da bazı buzdolapları daha sert kapanır. Eğer eve çocuklu misafir gelip, o çocuk da buzdolabından bir şey alıp, kapıyı kapatamazsa ve kapı sabaha kadar açık kalırsa, özellikle no frost buzdolaplarında alt bölüm soğutma özelliğini kaybediyor. Bunun için hemen tamirci çağırmanıza gerek yok. Buzdolabınızı boşaltıp, fişten çekeceksiniz ve 48 saat, buzdolabınız açık kalacak, böylelikle donan kanallar bu süre içerisinde açılacak. Yazın göbeğinde buzdolabı arızasını düşünebiliyor musunuz?

Geçenlerde yine yakın akrabalarımızdan bir aile ile geç saatlere kadar güzel bir zaman geçirdik. Misafir hanım son çay servisini yaptıktan sonra doğal gazla çalışan ocağı kapattığını söyledi.  İşin ilginci misafirimiz düğmeyi kapatmak yerine en kısık konumuna getirmiş,  o sırada bir hava akımıyla da ocak sönmüş, ve  gaz sızmaya devam etmiş. Misafirlerimiz geç vakit gittikten sonra biz de farkına varmadan yattık ve o gaz sızıntısı sabaha kadar devam etmiş. Yalnız hava sıcak olduğu için balkon kapıları, mutfak ve diğer pencereler açık olduğundan, üstelik ben o gece salondaki tavan pervanesini açık unuttuğumdan hem gaz kokusunu duymadık, hem de hava sirkülasyonu dolayısıyla gaz sızıntısından etkilenmedik.   Eğer kışın böyle bir durum olsaydı, zehirlenmemiz işten bile olmazdı.

Aslında misafirlerin ev sahibine yardım etmeleri çok güzel bir düşünce olmasına rağmen, ne yazık ki, bazen istenmeyen durumlara sebep olunabiliyor. Evlerde kullanılan aletlerin kendilerine göre özellikleri olabilir. Sizin evinizde sağa döndürülünce çalışan bir düğme, başka bir evde ters çalışabilir. Evinize misafir geldiğinde ise, en son kontrolleri yine siz yapın. Benden söylemesi.

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..