Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '12

 
Kategori
Mizah
 

Mısır ve Tunus olaylarını Türk turizmciler başlatmış!

Mısır ve Tunus olaylarını Türk turizmciler başlatmış!
 

ENKIRMEN CEVAT KELLE KAHİRE'DEN BİLDİRİYOR...


Neden mi, neden olacak, Akdeniz çanağında turizm alanında en fazla paya sahip lider ülke olmak için elbette. Hatta sırada Yunanistan, İtalya ve İspanya’da çıkarılması planlanan kargaşa ve isyanlar söz konusu. Duyduklarımıza göre şimdilerde Türk turizm profesyonelleri Antalya’da adı açıklanmayan bir tesiste kampa girmiş, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi muhtemel yeni olaylar için stratejiler belirlemekle meşgullermiş. Yeni hedef olarak Akdeniz de kıyısı olan Avrupa ülkelerini belirleyen bu vatanperver insanlar aynen Mısır ve Tunus’ta yaptıkları gibi öncelikle Türk otel yöneticilerini bahsi geçen ülkelere çalışmaya yollayacak ve sistemi içerden çökertmeleri için Televizyon, Gazete v.b. medya yoluyla ve elbette internet üzerinde sosyal paylaşım sitelerini de kullanarak projeyi  destekleyeceklermiş.

Kendilerine TGTT ( Türk Gönüllü Turizm Teröristleri ) adını koyan örgüt üyeleri kendilerini Türk Turizmine ve dolayısı ile Türkiye’ye adadıklarını, Türk Turizmi’nin dünyada lider konuma gelene kadar’da eylemlerini sürdüreceklerini söylüyorlar. Geçen haftalarda Suriye, Libya, Fas, Cezayir ve İsrail’e birer nota yollayan örgüt, bahsi geçen ülkelerden, sahillerindeki tüm turistik tesislerin bir an önce bir daha açılmamak üzere kapatmalarını ve tüm şezlonglarını imha etmelerini, jet ski, sörf ve benzeri ekipmanların parçalanmasını, bu sektörde çalışan insanların bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde farklı sektörlerde istihdam edilmesini istediler.

Suriye ve Libya’da yatırım yapan Türk turizmcilerini de farklı bir şekilde uyaran örgüt, bundan böyle yapılacak yatırımlar ile ilgili kendilerinin de bilgilendirilmesini ve eğer mümkünse bahsi geçen ülkelerde Türk Turizmcilerinden başkasının yatırım yapmasına fırsat verilmemesini talep etti. Bir de harita yayınlayan örgüt Akdeniz’de egemenlik sahalarını bu şekilde dünya kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyor.

Somali’li korsanlar ile de işbirliğine gideceklerini açıklayan örgüt sözcüsü,  bu vesile ile Akdeniz’i tekrar bir Türk gölü haline getirmeyi planladıklarını ve tüm Kruvaziyer’lerin yollarını bu işbirlikçi korsanlar vasıtası ile keserek Türk kıyılarına zorla yönlendireceklerini, bu vesile ile limanlarımıza yüz binlerce turist ve milyonlarca avro girdisi sağlanacağını açıklıyor. Sözcü, Türk hükümetinden ve dolayısı ile Turizm Bakanlığımızdan da artması kuvvetle muhtemel olan turist sayıları içinde yeni limanlar ve tesisler yapılmasını, yeni yatırımlar için yeni teşvikler çıkartılmasını talep ediyor. Ayrıca bununla da kalmayıp, yine Somali’li korsanlardan faydalanarak Akdeniz’de seyahat eden ne kadar yat, tekne vesaire var ise zorla da olsa yine Türk sahillerine yönlendirebileceklerini, alt yapı çalışmalarının 2012 ye kadar tamamlanmasını istiyorlar.

Kimlikleri açıklanmayan ve şu ana kadar görüntülenemeyen örgüt üyelerinin, sektörün içinden duayenler, profesyoneller, genç idealistler, HD karşıtları, BB yanlıları ve yatırımcı adaylarından oluştuğu iddia ediliyor. Turizm sektörünü temsil eden dernek ve kurumlarında örgüt hakkında herhangi bir yoruma gitmemesi, örgüt lider kadrolarının bu kurumlarda söz sahibi olabileceği şüphesini de berberinde getiriyor.

Saygılarımla

Emir HEPOĞLU www.emirhepoglu.com

 
Toplam blog
: 23
: 370
Kayıt tarihi
: 02.02.12
 
 

Emir HEPOĞLU 20 yılı aşkın süredir turizm ve otelcilik yapmaktadır. Otellerde temizlik departmanl..