Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '07

 
Kategori
Havacılık
 

Model uçak rehber öğretmeni

Model uçak rehber öğretmeni
 

3 Mayıs 1935 tarihinde, Türkkuşu Genel Müdürlüğü'nün Kurulmasıyla birlikte faaliyete geçen Model Uçak Okulu, Kuruluşundan günümüze onbinlerce gencimize Model Uçak eğitimi vermenin yanın, okullarımızda, havacılık kulüplerinde, silahlı kuvvetlerde, THK şubelerinde ve üniversitelerimizde görev yapan pek çok kişiyide Model Uçak Rehber Öğretmenliği eğitimine alarak yüzbinlerce gencimize ulaşmaktadır. Genellikle ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerimizin katıldığı bu eğitim, okullarımızın yarı yıl tatili ve yaz tatiline rastlatılarak öğretmenlerimizin bu eğitime daha rahat katılmaları sağlanmaktadır.Bu yıl da 5-10 Şubat tarihleri arasında yapılan Model Uçak Rehber Öğretmenliği eğitimine 104 kişi katılmış ve 10 Şubat 2007 tarihinde yapilan törenle belgelerini almışlardır. Onları candan kutluyorum. Aynı kutsal ocaktan bu eğitimi almış olamanın gururu ile, 2005 yılı Model Uçak Rehber Öğretmenliği 1. Dönem kurs mezunları adına yaptığım konuşmamı buraya alarak, tüm Model Uçak Rehber Öğretmenlerine ithaf ediyorum.

"Sayın Konuklar;

Alanında tek sivil toplum örgütü olma özelliğine sahip, kurucusunun Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal ATATÜRK olması onurunu taşıyan, Cumhuriyetin kuruluşundan 1 yıl 3 ay 17 gün sonra, 16.Şubat.1925’te Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” buyruğuyla, Türkiye’de havacılık sanayiini kurmak ve geliştirmek, Türk Gençliğine havacılığı tanıtmak ve sevdirmek amacıyla kurulan THK’un icra organı, dünyanın ilk kadın savaş pilotu, Türk kızı gök kızı, Atatürk kızı Sabiha GÖKÇEN başta olmak üzere, pek çok ünlü ve kahraman havacıyı yetiştiren Türkkuşu Genel Müdürlüğünde eğitim almış olmanın haklı gururu ile; 2005 yılı Model Uçak Rehber Öğretmenliği 1. Dönem Kursu mezunları adına ve şahsen hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bizler; Gaziantep’ten, İstanbul’dan, Adana’dan, Balıkesir’den, Ankara’dan, Amasya’dan, Kırklareli’nden, Kırşehir’den, Samsun’dan, Sivas’tan... kısacası ülkemizin dört bir köşesinden gelen, çoğunluğu öğretmen olan, cumhuriyetin temel değerleriyle barışık, ATATÜRK İlke ve Devrimlerinin yılmaz savunucuları, laik Türk aydınları olarak bu tarihi mekanda havacılıkla ilgili yeni bilgiler alarak havacılık kültürümüzü daha da geliştirdik. Ömrümüz boyunca gururla taşıyacağımız Model Uçak Rehber Öğretmeni unvanlarımızı aldık.

Model Uçak Okulu Müdürümüz Sayın İbrahim MÜHÜRCÜ, Okulumuzun Değerli Öğretmenleri,

Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Işık taşıyan eller ölümlüdür. Ama elden ele geçen ışık ölümsüzdür. Sizden aldığımız bu feyizle bu ışığı bir sonraki ele teslim etmek bizim en kutsal görevimiz olacaktır.

Türkkuşu Genel Müdürü Aktuğ ATAY Generalim,

1923’te Türkiye Cumhuriyetinin, 1925'te THK’nun ve 3.Mayıs.1935’de Türkkuşu Genel Müdürlüğünün kurucusu olan, Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkkuşu’nu açarken yaptığı konuşmasında; “Türk; Yurdun dağlarında, ovalarında, denizlerinde, her bucağında nasıl bir bilgi ve kendine güvenle yürüyor, dolaşıyorsa, yurdun asumanında da ( göklerinde) aynı surette dolaşabilmelidir. Bu ise, Türk’ü, çocukluğundan vatan kuşları ile, vatan havası içinde yarışa alıştırmakla başlar… Türk Çocuğu, her işte olduğu gibi havacılıkta da en yüksek düzeyde, gökte seni bekleyen yerini az zamanda dolduracaksın” emri ile bu görevi vermiştir. Bugün, 28.Ocak.2005 günü mezun olan ve bu kutsal ocaktan feyiz almış bizler, yaşadığımız ve görev yaptığımız yerlerde ATATÜRK’ün de özlemi olan kanatlı bir Türk Gençliği yaratılması çabalarınızın en büyük destekçileri ve yardımcılarınız olacağız. Huzurunuzda bu konuda size söz veriyoruz.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yusuf GÜNGÖR Generalim,

Ulusumuzun kurtarıcısı, THK’nun Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK 1930 yılında THK’nu ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında; “Geleceğin en etkili silahı da, aracıda hiç kuşkunuz olmasın uçaklardır. Bir gün insanoğlu uçaksız da göklerde yürüyecek, gezegenlere gidecek, belki de Ay’dan bize mesajlar yollayacaktır. Bu mucizenin tahakkuku için 2000 yılını beklemeye hacet kalmayacaktır. Gelişen teknoloji bize daha şimdiden bunu müjdeliyor. Bize düşen görev ise batıdan bu konuda fazla geri kalmamayı temennidir.” demişti. THK, ATATÜRK’ün temennisini bir emir telakki ederek, Yüce Türk Milletinin fitre-zekat, kurban derisi ve bağırsağı bağışlarıyla bu ulu emri yerine getirme çaba ve kararlılığındadır. THK’nun bu uğraşına bizler, bugün Model Uçak Rehber Öğretmeni unvanını almış 107 Türk Aydını olarak militanca yardımcı olacağız. Türk Gençlerine havacılığı tanıtmak ve sevdirmenin yanında, THK şubelerinin etkin üyeleri ve yöneticileri olacağız.

Burada yaşadığımız 5 gün boyunca, Türk Halkının kuruma yaptığı yardımların, bizlerin eğitimine, konaklamamıza, doyurulmamıza nasıl harcandığına şahit olduk. Bu harcamaların sadece Model Uçak Okulu’nda olmadığını, THK’nun oluşturduğu uçak filolarıyla 1955’den beri tarım zararlılarının çiftçinin, üreticinin emeğini heba etmemesi yolunda havadan tarımsal ilaçlamalar yaptığını, 1985’ten beri ormanlarımızın cayır cayır yanmaması, bu güzel ülkenin çöl olmaması yolunda havadan yangın söndürme çalışmaları yaptığını, pek çok Türk Gencini modelci paraşütçü, yelken kanatçı, planörcü, baloncu ve pilot olarak yetiştirdiğini gördük.

Sayın Genel Başkanım; emin olunuz ki bundan böyle hiçbir kötü niyetli kişi yada kişiler, bizim bulunduğumuz bir yerde THK’na yapılan bağışlar ve kurumun bu bağışları çarçur ettiği yolunda safsatalardan bahsedemeyecektir. Onların gerçek yüzünü ve kurumun kutsal amaçlarını anlatmaktan hiçbir zaman yorulmayacağız. Bu size ve şahsınızda tüm THK’na verilmiş bir sözdür.

Birlikte eğitim aldığım sevgili arkadaşlarım;

Grubun en yaşlısı olarak bu konuşmamda sizlerin duygularına tercüman olmaya çalıştım. Konuşmamın birkaç yerinde de değindiğim gibi, artık var olan unvanlarımızın yanında yeni bir unvanımız oldu. Bizler bugünden itibaren asıl mesleklerimizin yanında birer Model Uçak Rehber Öğretmeniyiz. Bu yeni unvanımız bize yeni sorumluluklar ve yeni görevler yüklüyor.

Ulaşılması gerekene ulaşmak için, aşılması gerekenleri aşmak zorundayız. Aşmak ulaşmanın kaçınılmaz koşulu olduğundan, olgunlaşma zıtların kavgası yani diyalektik üzerine oturtulmuştur. Bir insanın bu anlamda kendini yüceltmesi, yani görev duygusu ile sorumluluk bilincine ulaşması, zor bir göreve başlarken duyulan endişe, tedirginlik ve hatta korkunun, görevin yerine getirilmesinden sonra yerini, duyulan gurur ve huzura bırakması sürecinde gizlidir.

Artık bizler birer havacıyız. Cumhuriyetin temel değerlerine gönülden bağlı, ATATÜRK İlke ve Devrimlerinin yılmaz savunucusu Türk Aydınları olmamızın yanında, Türk Hava Kurumcuyuz. ATATÜRK’e doğrudan saldırma cesareti olmayan, O’nun kurumlarına saldırarak ülkemizi orta çağ karanlıklarına gömmek isteyenlere karşı her zaman uyanık ve dikkatli Türk Havacılarıyız. Kutlu olsun, "

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..