Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '14

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Modern yaşamda “Antik Şifa Teknikleri”

Stres, uyku problemi, depresyon… Saymakla bitmez. Bunlar modern hayatın dertleri aslında. Bu dertlerin ilacı belki de bin yıllık şifa yöntemleri olabilir.
Patlayan popülerlik batı'da meditasyon ve yoganın yaygınlaşması ile,  beden ve ruh sağlığını koruduklarını yaptıkları araştırmalarla destekliyor.  Batıda, ek olarak popüler dikkatlilik uygulamaları, çok daha fazla destekleniyor. Sağlıklı ve iyi yaşamak için biliminde desteklediği kendi kendine tedavi yöntemlerinin henüz duymamış olabilirsiniz.
Eski yunan hekimi Hipokrat, “Her birimizin içindeki şifalı güç, iyileşmeye yarayacak en büyük güçtür.
Burada bin yıllık kendini iyileştirme tekniklerine yer vereceğim.  Denemeye değer.

Tai Chi

Aslında bakıldığında Yoga gibidir.  Tai Chi bir yaşama sanatıdır. İnsanın  kendi içinde uyumlu olmasının yolunu öğretir. Doğa ile uyumlu olma yolunu  gösterir. Yapılan hareketlerle bir tür meditasyon tekniği  ve bir bilgelik öğretisidir. Eski gelenekler tarzında, bütünsel bir eğitim sistemidir. İnsanı fiziksel, psikolojik, zihinsel ve ruhsal olmak üzere tüm boyutları ile kapsar ve eğitir.
Araştırmalara göre;  Tai Chi yaşam kalitesini artırmak yardımcı olabilir meme kanseri, osteoporoz, hastalarda ağrı azaltmak şiddetli osteoartrit, diz, kalp sağlığı, azaltmak hipertansiyon ve daha fazlası da mevcut.

 

Akupunktur


Uzaktan bakıldığında çin işkencesi gibi gözüksede, aslında bir tedavi sanatıdır. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, akupunktur tedavisinin ilmi temelleri olduğunu ve hormon hastalıklarından, immün sistem hastalıklarına kadar hemen her hastalığın tedavisinde başarılı olduğunu göstermiştir akupunktur.

 

 

 

 

 

 

Reiki


Rei: her yerde var olan – Ki: ruhsal yaşam enerjisi demektir. Tam sözlük anlamı olarak çevirdiğimizde “her yerde varolan ruhsal yaşam enerjisi” demektir. Alternatif Tıp bilgileri içinde anılmasına rağmen alternatif bir tıp yöntemi değildir. Tıbbi müdahalelerin yerine geçmez. Yardımcı bir yöntemdir. Tedavilerdeki yan tesirleri azaltarak sonuçların olumlu gelişmesine katkıda bulunur. Ağrı ve stresi azaltarak pozitif bir forma girmenizi sağlar. Hiçbir zaman zarar vermez. Uygulanan insanın ihtiyaçlarına göre yarar sağlar.  Aynı zamanda, uygulayıcılarda psişik duyuları güçlendirir, ruhsal farkındalığın artmasını sağlar.


Ayurveda


Tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olan ayurveda, beş bin yıllık geçmişe sahip. “uzun yaşam bilimi” demek olan ayurveda hayatı daha sağlıklı yaşamak için buhar banyosu, bitkisel yağlarla yapılan masajlar ve beden tipine göre beslenme önerileri taşıyor. Ayurveda, yaşlanmayı azaltıyor. Fazla kiloları eritiyor. Cildi gençleştiriyor. Ölüme neden olan hastalıklara yol açan toksinleri vücuttan söküp atıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.


Refleksoloji

Refleksoloji, el, ayak ve kulaklardaki belli bölgelere uygulanan çeşitli masaj ve baskı teknikleriyle sağlanan iyileştirme yöntemidir. Refleksoloji, vücuttaki organları da yansıtan enerji bölgelerine dayanır. Refleksolojide, el ve ayaklar vücudun harita ve aynaları olarak kabul edilir. Bu demektir ki el ve ayaklarda vücudun belirli bölgelerine ve organlarına temas edilmesini sağlayan belirli bölgeler, sinir uçları vardır. Bu noktalara yapılacak masaj ve basınç uygulamaları o noktaların hitap ettikleri organların rahatlatılmasında ve o bölgelere yönelik yapılacak tedavilere destek verilmesine yardımcı olur.

 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..