Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sosyal medya bağımlılığı

Çağımızın en yaygın hastalığı belki de sosyal medya bağımlılığı. Bir çoğumuz her anımızı Twitter'da, her fotoğrafımızı Instagram'da ya da Facebook'da paylaşmadan edemiyoruz.

Ne zaman bir şeyi yapmaktan keyif alsak, durumun keyfini çıkarmak yerine bunu sosyal medyada paylaşarak zaman harcıyoruz.
Eğer siz de sürekli ve 'amaçsızca' sosyal medyada geziniyorsanız, sosyal medyada yaşanan mutluluklar gerçeğin önüne geçmeye başlamışsa, gerçek hayatta görüştüğünüz arkadaşlarınızla yüz yüze görüşmeyi azaltmış ve sosyal medyadan sohbet ediyorsanız siz de sosyal medya bağımlısı adayısınız.
 
 
Dışarıda aldığınız zevk, içtiğiniz kahveden değil de paylaştığınız o kahvenin fotoğrafına gelen beğenilerden gelir. Sosyal medyada çok sosyal görünen 'biz' , aslında asosyalin ta kendisi olmuşuzdur…
Tabi ki de, teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı aşikâr. Ama ne var ki artık iPad’imiz, iPhone’umuz, internetimiz olmadan sokağa bile çıkmıyoruz. Teknoloji bir taraftan yenilenip yükselirken, dijitale olan bağımlılığımızı tekrar gözden geçirme vakti gelmedi mi?
 
 
 
 
Hızlı iletişim kurmak ya da bilgiye kolayca ulaşmak istediğimizde, hayatı kolaylaştıran her türden dijital aygıta müptelayız. Kullanıcının dostu Mac’lerimizi, iPad ve iPhone’larımızı neredeyse onlarla beraber uyuyacak kadar seviyoruz. Aynı evin, farklı odalarında birbiriyle What’s Up’tan mesajlaşan, tweet atarak iletişim kuran bireyleriz. İnternetimiz olmadığında ise mesajları alamadığımız ve anlık iletişime geçemediğimiz için keskin birer sinir küpüyüz. Tüm bunlar çoğumuza acımasızca ve abartılı gelebilir. Ama kaçırdığımız bir ayrıntı var. O da bu dijital dünyaya bağ(ım)lı olduğumuz gerçeği. 
 

Peki nasıl kurtulabiliriz bu bağımlılıktan? 

Tedavisi ya da ilacı yoktur. Her şey kişinin elindedir, hâkimiyetindedir. Geçici bir süre hesapları kapatarak ya da farklı sosyal faaliyetlere yönlenerek bir süre sonra sosyal medyayı kullanmayı bile unuttuğunuzu fark edeceksiniz.

Yapana  bu kadar basit.
 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..