Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

MP Antalya Fenerbahçe'ye bayramı göstermedi

MP Antalya Fenerbahçe'ye bayramı göstermedi
 

Fenerbahçe takımı omurgasız bu kadar oynayabildi.


Tam 47 maç sonra kendi evinde bir lig maçında mağlup oldu Fenerbahçe.Limasol maçındaki şansı,rakibinin usta ayakları karşısında tekrar etmedi.MP Antalya'nın usta ayakları AEL'de olsaydı aynı skorla dönebilirdi adadan sarı kanarya.

Golü yiyene kadar bir iki pasif atakla ayakta kalmaya çalışsa da defansta Bekir-Serdar uyumsuzluğu,ortada Meireles-M.Topal çapasının olmaması ,ilaveten M.Topuz'un da sakatlığı omurgasının çökmesinin ana nedeni aslında.

Sow-Krasiç-Kuyt-Caner dörtlüsüne,Tita-Diarra,Isaac-Aissati dörtlüsü bariz üstünlük kurdu.Kaleci Volkan yakından gelen usta vuruşlarda Limasol'daki başarısını tekrarlayamadı.Düşünün son maçlarda takımın hep en iyisi hep Volkan'dı. 

En son Bursaspora kaptırılan şampiyonluk senesinde kendi evinde Bursa'ya mağlup olan Fenerbahçe için ligde uzun yenilmezlik maratonu sona erdi(Zaman ne çabuk geçiyor?.)

Ayrıca seyirci cezasını da tamamlayan Fenerbahçe tribünleri,artık daha da sert ve tavizsiz olacaktır.Aykut hocayı zor günler bekliyor gibi.

Maçın talihsizi:Son 15 dakikada Salih Uçan'ı alarak hem oyuncuyu hem de skoru riske eden Aykut Hoca kumarı kaybetti.Kornerden dönen topu kaptıran Salih ,sonucu gol olan kontratağa neden oldu.Salih umarım bu maçı çabuk unutarak ve üzerine katarak sıyrılır bu maçtan.Salih Uçan'ı kornerlerde geride tek adam olarak bırakan diğer 9 kişiye de "pes"diyorum.

Maçın adamı: Diarra ve Aissati;Diarra defansın uyumsuzluğunu ve gol vuruşu becerisi ile maçın adamı olmayı Aissati ile paylaştı bence.Aissati ise belinde bir halatla çevresindeki 9 oyuncuyu hareket ettiren bir organizatördü.Kırılgan Fener defansını hallaç pamuğu gibi attı.

Maçın hayal kırıklığı yaratanı:Tek kelimeyle Krasiç.Bir türlü beklenen parlamayı yapamıyor.Ne zaman yapacağı da belli değil.Kaç yıldır transferi için peşinden koşulan Krasiç bu Krasiç mi acaba diye sormak geliyor içimden. Krasiç'e G.Gönül,Kuyt,ve Caner'de eşlik etti.Kuyt'ın da düşüşü devam ediyor.

Maçın anlamsız hareketi:90 +1 oynanırken hem Semih'in şut pozisyonundayken G.Gönüle orta yapması ve topun dışarı çıkması,aynı şekilde 90+2'de de G.Gönül'ün şut pozisyonunda Semihe orta yapması ve topun avuta çıkması.Tam bir komedi.

Maçın kırılma anı:Skor 2-1 iken Sow'un direkten dönen şutu.Rakip alanda ayakta kalan tek adam olan Sow elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştı.Direkten dönen top girseydi Fenerbahçe tarihi farklı seyredebilirdi.Maç belki 2-2 tamamlanacak ,belki 3-2 Fenerbahçe'nin lehine tamamlanacaktı,olmadı.

Ya da eldekilerle bu kadar oluyor.

Maçın sorusu:Aykut hoca bundan sonraki baskılara dayanabilecek mi?Ya da takımı toparlayabilecek mi?

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..