- Kategori
- İş Yaşamı - Kariyer
MTSO Başkanı Aşut'a Yılın İş Adamı ödülü...

Başkan Aşut ödülünü alırken...
1998 yılından bu yana geleneksel bir nitelik kazanan Milli Prodüktivite Merkezi Yılın İşçi- İşveren- İş kadını ve İş Adamları ödülleri belirlenen kriterler ışığında sahiplerini buldu. Marka yaratmak, kurumsal dönüşüm, uluslararası pazarlardaki konum, yenilikçilik, yatırım ve istihdamda gelişim, sosyal sorumluluk anlayışı ve çevre bilinci kriterlerindeki başarısı ve hassasiyeti ile Aşut Fiberglass’ın ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT “Yılın İş Adamı” ödülüne layık görüldü. Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal yaptığı açıklamada “Sayın Şerafettin Aşut; sanayinin gelişmesine yaptığı katkı ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi yönündeki çabaları ve diğer kriterleri yerine getirmedeki başarılarından dolayı “ Yılın İş Adamı” ödülünü almaya hak kazanmıştır” dedi.
Milli Prodüktivite Merkezi yetkililerinin yaptığı açıklamada Şerafettin Aşut’un hem bireysel olarak AŞUT FİBERGLASS firmasında başardığı uluslararası düzeyde Ar-Ge çalışmaları, yenilikçi, katma değeri olan uluslararası bir marka yaratmadaki başarıları; hem de Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında birçok kişi ve kurumla iş birliği yaparak oluşturduğu başarılı İş Gücü yetiştirme projeleri ve mesleki Eğitim sertifika programları ile “Yılın İş Adamı” ödülünü almaya hak kazandığını ifade ettiler.
Milli Prodüktivite Merkezi’nin “Yılın İş Adamı” ödülüne layık gördüğü Şerafettin Aşut yaptığı açıklamada, “Hayatımda bir iş yaparken, hiçbir zaman sonunda şu ödülü alırım, takdir edilirim veya biraz popülaritem artar gibi bir düşüncem olmadı. Ancak, samimiyetle yapılan her işin, sonunda başarıya ulaşacağının bilinci ile her zaman bu moral ve felsefe ile çalıştım. Güzel ülkemizde bu ödüle benden çok daha fazla layık olan yüzlerce kardeşimiz, ağabeylerimiz vardır. Yapılan şeylerin taktir görmesi bizleri şımartmayacak, aksine daha çok çalışmak ve insanımıza faydalı olmak adına kamçılayacaktır. Ülkemizin ve milletimizin vasıfları yüksektir. Her gencimiz, her insanımız bir cevherdir ancak bu madeni işlemek lazım. Türkiye olarak en büyük değerimiz ve sermayemiz insanımızdır. Ne yazık ki bu gücümüzü hoyratça israf ediyoruz. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahibiz. Nüfusumuzun yarısı kadın ama kadın iş gücümüz yüzde 25, kadın girişimcimiz ise yüzde 7. Bu israfı önlemeli ve bu potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim projelerine önem veriyoruz. Özellikle kadın ve genç girişimcileri arttırmak adına çabalarımız var. Biliyoruz ki, ne kadar girişimciniz varsa o kadar zenginsiniz. Verimliliği güncel bir kavram haline getirmeliyiz. Bu ödül sembolik olarak bana verilse de, bu başarının arkasında ciddi bir ekip çalışması var. Milli Prodüktivite Merkezi’ne bu ödül için teşekkür ederken, bu ödülün dolayısı ile Mersin’e layık görüldüğünü düşünüyor, Mersin için güzel şeyler yapanlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Şerafettin AŞUT28.07.1960 Eskişehir Doğumlu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Mersin’de tamamladı. İ.T.Ü. Mühendislik Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünü, o dönemde yaşanan siyasi olaylar nedeniyle yarım bıraktı. 1978 yılında kurduğu şahıs firmasıyla iş dünyasına adım atan Şerafettin Aşut, 1983 yılından bu yana da Aşut Fiberglas Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile iş hayatına devam etmektedir. Şu an Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firma, fiberglas boru, fitting ve tank üretiminde kullandığı teknolojiyle Türkiye’de ve dünyada alanında tercih edilir bir boyuta ulaşmıştır.
- 28.11.1996’da Mersin Organize Sanayi Bölgeleri Kullanıcılar Derneği–MORSKUD’un kurucuları ve ilk Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yer aldı.
- 1997 Yılında üye olduğu TOSYÖV Mersin Destekleme Derneği’nin, 1998 – 2000 döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
- 1999 yılında birçok kurum ve kişinin birlikteliğiyle, sanayinin ihtiyacı olan nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla kurulan İSGEV – İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı.
- Şubat 2006’dan bu yana Mersin Teknopark A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
- Mersin–Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 2000–2004 yılları arasında üstlendiği Müteşebbis Heyet Üyeliği görevinin ardından 2004 Haziran ayında yapılan OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.
- Haziran 2009’dan itibaren TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.
- Ekim 1999’da Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclisine giren Aşut, 1999 – 2001 döneminde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ekim 2001’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
- 2009 yılında yapılan seçimlerde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
- 2009 Kasım ayında 23 ülke 210 Ticaret ve Sanayi Odasının üye olduğu ASCAME (Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) Endüstri Komitesi Başkanlığına seçildi.
- DEİK Yönetim Kurulu üyesi olan Aşut evli ve iki çocuk babasıdır.