Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Mucize denilen şey bu olmalı.

Mucize denilen şey bu olmalı.
 

Mucize yaratan adam.


İlerlemiş yıllarda çocuklarımıza ve torunlarımıza 2008 Avrupa Şampiyonası anlatırken herhalde Fatih Terim’in gazetecilere karşın yaptığı basın toplantısında medya mensuplara karşı konuşma üslubunu anlatmayacağız.

Şimdiye kadar oynanılan 26 maç içersinde ki bunun 24’ü grup maçı 2’si çeyrek final maçından hafızalarda kalan maç ya da maçlar hangileri deseler herhalde Türkiye’nin maçları gösterilir.

Daha 2 çeyrek final, 2 yarı final ve 1 final maçı oynanmadı.

Bugün Hollanda- Rusya

Yarın İspanya- İtalya maçları var.

25 Haziran Çarşamba günü Almanya- Türkiye

26 Haziran Perşembe günü de bugün ve yarın yapılacak maçların galipleri oynayacak.

Nihayetin de 29 Haziran günü’de final gerçekleşecek. Şampiyon da o gün belli olacak. Yani Avrupa’nın en büyüğü olup kupaya uzanacak.

Tarihe tanıklık ediyoruz. Türk futbolunun yükselişini izliyoruz.

Neden mi?

Her halde bizim farklı yenilgiler tattıran ve tarihimizde gol atamadığımız İngiltere’yi eleyen, daha grup maçında Almanya’yı yenen Hirvatistan’ı maç artık bitti eve dönüyoruz bizim işimiz bu kadarmış dediğimiz o dar zaman diliminde sahneye çıkıp her şeyi değiştiren o ayakla yendik.

Son dakika golüne artık yarı finaldeyiz diyen Hirvatlar’da öyle bir gevşeme oldu ki neye uğradıklarını anlayamadılar. Artık penaltı atacakları dermanları kalmamıştı. Attıkları bir golün dışında hep kaçırdılar. Bizde ki o inanç olunca da Hirvatlar evlerine dönmek zorunda kaldılar.

İşte inanç bu olsa gerek. Her halde hiç kimse sahneye çıkıp çocuklar inancınızı hiç kaybetmeyeceksiniz diyebilir miydi Fatih Hoca’dan başka? Hayır.

Ama bizler turnuva bitmeden onu ipe dizdiler. Oynattığı futboldan memnun olmayanlar oldu. Yerden yere vuruldu. Eleştirildi, hem de acımasızca. O çıktı basın toplantısı yaptı. Medya mensubunu kendi üslubu ile bu sefer o eleştirdi. Şimdi sormak lazım. Medya onu eleştirirken güzeldi de o eleştirdiği zaman neden hoş olmuyor?

Artık geriye dönüp bunlar ne demiş, ne dememiş diye yazarak olayı germek istemiyorum. Artık inancımızla, dualarımızla milli takımımızı desteklemeye davet ediyorum.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..