Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

18 Nisan '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mücver

Mücver
 

Kabak dolması yaparken kalan kabak içlerini ne yapalım diyorsanız size lezzetli bir değerlendirme yöntemi.

Malzemeler
4 adet kabak
5-6 dal taze soğan (yada rendelenmiş suyu sıkılmış 1 kuru soğan)
1 avuç dereotu
1 avuç maydanoz
Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (Arzu ederseniz)
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Kabakları rendeleyin. Suyunu iyice sıkıp derin bir kaba alın. İçine ince ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanoz, ezilmiş peynir, yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi koyup kaşıkla iyice karıştırın. Çok cıvık olmayan bir karışım elde edin.
Yağı kızdırın. Bir çorba kaşığıyla aldığınız harcı ocaktaki kızgın yağa koyup, kaşıkla hafifçe bastırıp şekil verin. Her iki tarafı da yaklaşık iki dakika kadar kızartın.
Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Yanında yoğurtla servis yapın.
Afiyet Olsun!

Not: Daha hafif olsun diye fırında yapmak istiyorsanız, karışım malzemesine ½ çay bardağı sıvı yağ eklemelisiniz.

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 82
: 1860
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara