Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '11

 
Kategori
İnançlar
 

Muhafazakarlık ve ilericilik inançsal romantizmler arasında İslam Gerçeği

Muhafazakarlık ve ilericilik inançsal romantizmler arasında İslam Gerçeği
 

Bu Bina yeryüzünün en sade binasıdır, getirdiği düzen son derece basittir. Adalet, Huzur, Cömertlik ve Sabır


Hinduizmden Şamanizme, Zerdüştlükten Yahudiliğe eski Dinlerin İslam İnancına Karışması Neleri Doğurdu?

İnsanoğlu eskiden inandığı dinler sorgulamadan doğru olup olmadığını bilmeden yeni gelen Tevhidi (Tek İlahlı) Cibril'in vahyiyle gelen dinlere karşı koydular.Genelde "Biz babalarımızın inandığı din üzerindeyiz" demişler ve eski pagan anlayışları gelen peygamberleri "Eski köye yeni adet getirme" diyerek retetmişlerdir.İnsan, eski alşmış olduğu inançlara dinsel ve nostaljik romantizmle bağlıdır.

Bizzat inandığı dinin gerçekteki konumunu sağlam kanıtlarla açıklasanız da insanoğlu onu babasından ya da anasından dinlediği gibi algılar.Anadoluya gelen Türkler hala ağaçlara çabut bağlamakta, nazar çıkartmak için yine bir şaman adeti olan kurşun dökmeye 3 Kulfü bir Elham'ı ekleyip hayatında böyle bir şey yapmamış olan Hz. Fatıma ya itaf edilerek başlanılan ritüelde "benim elim değil fadime anamızın eli" saçmalıklarını ekleyerek nazar çıkarma yoluna gidilmiştir.Tasavvufun belli kısımlarının Budizm ve Hinduizmden etkilenmediğini söylemek gerçek dışıdır.

Peki, günümüzdeki islam nasıl yorumlanabilir. Camilerde Cuma namazına milyonlar akın etmekte, bu onların dindarlıklarından mı? Hayır?

Üst üste 3 kez Cumayı terkedenin cenaze namazı kılınmaz, karısından boş olur gibi asılsız fetvalarla insanlar Cumalarda toplanılmakta, hiçbir peygamberin hayatı anlatılmadan genelde suya sabuna dokunmayan şeylerden bahsedilmesi en çok PKK'nın alternatif Cuma namazlarına yaramıştır. Bu da 28 Şubat'ın Müslümanlara ve Anadolu halk bölünmesine son sosyolojik kazığı olmuştur.İnsanların çoğu özellikle yaşlılar siz ne araştırma yaparsanız yapın babalarının analarının inandığı gibi inanmakta direnmektedir. Kuran bu konuda uyarılarda bulunmakta ve " sen onları uyarsan da uyarmasan da birdir, onlar zanna uyarlar" gibi ayetleri suratımıza çarpar.

İslam Muhafazakar mıdır? Hayır? İslam kötü ve faydası olmayan şeylerin değişmesini isteyen Dinamik bir inançtır. Onun değişmez naslarını DOGMA olarak algılayamayız éarkadaşına güzel söz söyle şeytan aranızı bozar" ayetinin nesini reforme edebilirsiniz?, yada " Anneye ve babaya yaşlandıklarında ÖFF bile deme" "Zenginlerin vefatında mirastan Fakirlerede PAY vardır" ayetlerini nasıl dogma diyebilirsiniz?

Kapitalizm sonuna kadar islamı sömürmüş onu sağcılaştırmıştır, asla "zenginlerin vefatında fakirlere de PAY vardır" gibi ayetler gündeme getirtilmemiş, Cuma namazlarında Hutbelerde anlatılmamıştır.Zenginin daha zengin fakirin daha da fakir olmasına asla ses çıkartılmadan camilerin süsü için para toplanırken yoksul ve fakirler es geçilmiştir.İyi ve faydalı olan hiç bir şeye karşı çıkmayan İslam, cahil ve geri bırakılmış müslümanların muhafazakar ve dogmatik bakış açıları yüzünden gericilik ve Yobazlıkla bir tutulmanın haksızlığını yaşamaktadır.Mekke'de var olan haksızlık ve sosyal bozukluğa getirdiği Zekat, İnfak, temizlik tertip ve düzenle Devrimsel bakış açısı oluşturan İslam, o zamanın putperest muhafazakarlarının hedefi olmuştu.Putperest muhafazakarlar Hz. muhammed ve arkadaşlarını sapık, bozguncu ve "eski köye yeni adet getirmekle suçlamışlardı".

Gelinen günümüz şartlarında Kapitalizmin sebep ollduğu yıkım ve bozgunculuklar, sosyal bozulmalar ve ailevi dağılmalara İslami Muhafazakarlıkları yağdanlık olarak kullanma çabası gerçekten iğrençtir.Oysa, kapitalizmin sebep olduğu problemleri kapitalizmin devamını sağlayacak şekilde yağdanlıkçı çözüm bulma işi islamın işi değildir. Kapitalizm, doğayı, dünyayı, havayı suyu, toprağı güneşi kirletmiştir.Tıpkı mekkenin kapitalistlerine vurulan darbe gibi yeniden YENİ DÜNYA DÜZENİ diye hepimize kakalanan bu PİRAMİTSEL şer düzenini bu İlumunati düzenini yok edip yerine, ADALETİN ve Adil EŞİTLİĞİN inancı KÜPSEL (KABESEL) İslamın oturtulması gerek. Bu olmadığı sürece daha çok açlıktan ölenleri izleriz, daha çok HAC paralarının İlimunati bankalarına yatırıldığına şahitlik ederiz. 

SaygılarımlaAyhan ÖZCİMBİT   

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..