Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Muhalefet seçimi kaybetti ama vaatler yoluyla AKP’yi zor durumda bıraktı

Muhalefet seçimi kaybetti ama vaatler yoluyla AKP’yi zor durumda bıraktı
 

Ak Partiye oy veren seçmenler bile oy verirken belki bunu düşündüler, “Ortada verilmiş vaatler var, yanlış tercih yapmış olsak bile kaybımız olmayacak”

Öyle ya diğer partiler gibi AKP de aşağı yukarı aynı vaatlerde bulundu, vaatler anlamında halk için ha ona oy verilmiş ha buna. Halk için bu böyleydi ama AKP için durum değişikti. Seçimi kazanmak için onca vaatte bulunmuşlardı; bir de bunu yerine getirmek vardı. Seçimi kazanmak güzeldi ama keşke şu vaatler olmasaydı.

Örneğin asgari ücrete 16 lira zam yaparken bile ne zorluklar yaşadık, şimdi nasıl 13oo lira yapacağız! Allahtan akıllı davranmışlar “sizden aşağı mı kalacağız” deyip asgari ücreti CHP’nin de üzerine çıkarıp 1600 lira demediler.

Muhalefet seçimi kaybetti ama rahat, bir de bu vaatleri yerine getirmek var değil mi? Ekonominin durumu ortada. Dış borç 400 milyar doları aştı. Savaş var, terör var, ufukta İstanbul depremi var… AKP yaman güreşçiymiş bravo valla!

Öte yandan muhalefet kaybetti ama halk kazandı, vaat siyaseti halkın işine yaradı. Yani muhalefete teşekkür etmeliyiz. Değilse mesela asgari ücret 10 yıl sonra ancak 1300 lira olurdu. AKP’nin 1500 lira demeyip ihtiyatlı davranarak 1300 lira demesi de çok akıllıca. Zira sonuçta %41 oylu AKP’nin zaten tek başına iktidara gelme şans yüksek. Bir de durup dururken yüksek vaatte bulunup niye başını belaya soksun. Hem 1300 lira mantıklı ve makul bir rakam. Öyle birilerinin 5000 lira demesi gibi boş keseden atılır mı, bu işin hesabı kitabı var.

Yine de verilen vaatlere bakıldığında AKP’nin işinin zor olduğu görülüyor. Üstelik yerine getirmem de diyemez. Ne dediyse yapmak zorunda.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..