Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '07

 
Kategori
Siyaset
 

Muhalefet

Kendisini iktidarın dışında tanımlayan ve iktidarla mücadelesini, kendi siyasi gündemini uygulama amaçlı, sürdüren grup, muhalefet siyasi olarak bu anlamda kullanılıyor. Kelime anlamı karşı çıkmak, karşı olma durumu.

Bizde durum ne diye bakınca…..

1- Her şeye karşı olan bir muhalefet var ama kendi maaşları, kendi sosyal güvenlik hakları, kendi harcırahları, kendi kıyak emeklilikleri olunca muhalefet ortadan kayboluyor.

2- Muhalefetimizin bir başka özelliği de muhalefetteyken söylediklerinin tam tersini iktidarda yapmalarıdır.. O kadar çok örnek var ki bu konuda… Yıllar önce Necmettin ERBAKAN muhalifken çekiç gücü bir dakika tutmayacaklarını beyan ederdi. Meclis kürsüsünden ve halka hitabında iktidarda da çekiç gücün uzatılması için tezkere hazırlayıp meclisten uzatma süresi istedi. Herkes şaşırdı. Hocanın dediğini dinle yaptığını yapma sözü 1–2 sınıf daha gündemde kalmaya mahkûm oldu. Aynı şey Devlet BAHÇELİ için de geçerli, Abdullah ÖCALAN denen bebek katilini, koalisyon olduğu zaman asılmayacak garantisi verip, Geçen seçimlerde 1 metrelik sicim ile meydanlara çıktı. Tayip Bey’ e “as işte sana ip” dedi. Sonradan anlaşıldı ki, Devlet BAHÇELİ’ nin iktidara ortak olduğu dönemde ülkede sicim veya ona benzer kalınlıkta bir ip bulunmadığından asma işin gerçekleştirememiş.

3- Muhalefet ülkemizde çok konuşma anlamına gelen , herkesin ya yeter artık bıktık, çek git demesine rağmen, gidilmeyeceği, oturduğu koltuğa yapışacağı anlamına gelmekte olana bir sözcük haline dönüştürülmüştür.En güzel örnek Deniz BAYKAL ‘ dır.

4- Muhalefet olması gereken bir kavram olup sözlükteki anlamını yitirip ne olduğu anlaşılmayacak hale getiren Türk siyasetine göre uydurulmak suretiyle tekrar düzenlenmelidir. Muhalefette muhalif olarak iktidara gelip oradan da muhalefetteyken muhalif olduğuna muhalif olacaksın. Kelime bu anlama gelecek şekilde düzenlenmelidir.

5- İktidara da muhalefet yapaksan halka karşı muhalefet yapacaksın ki muhalefet yapmalarına fırsat vermeyeceksin.

6- Öylesine muhalefet yapacaksın ki herke şaşıracak hatta sen bile şaşırıp vay be neler de yaparmışım diyeceksin.

7- Kuvvetler ayrılığını da yaptığın düzenlemeyle kuvvetli, kuvvetsiz hale getirecek, baroları, hâkimleri, savcıları sokağa dökeceksin ki muhalefet bu kişilere karşı nasıl yapılırmış öğreteceksin.

8- Sadece ABD ye ve AB Birliğine karşı bu ülkede iktidarda olan hiçbir siyasi parti veya siyasi liderin muhalefet yapamayacağını, muhalefet olarak da bileceksin. Çünkü sende iktidara kazara gelebilirsin.

9- Muhalefet o kadar tatlı ve güzel bir şeydir ki… Bilim adamları, akademisyenler, sanatçılar kendi aralarında öyle muhalefet yaparlar ki, Gülmek için komedi filmi seyretmeye gerek kalmaz. 2x 2 =4 diyen bir matematikçiye diğeri, 3, 5 der ve iddia eder. Hele bir deprem hocaları vardır ki medyumları bile şaşırtırlar.

Allahtan ülke halkı kendi kendine muhalefette o kadar başarılı olduğu için hep aradan sıyrılan muhalefetsizler köşeyi döner iyice yol alır. Bu yazıda galiba azıcık da biz muhalefet yaptık. Muhalefeti bol günler dilerim. Hoşça kalın

 
Toplam blog
: 24
: 1002
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

1959 Ordu Ünye doğumluyum. Bursa'da yerel bir gazetede 2 seneye yakın köşe yazısı yazmaktayım; hafta..