Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Müjde; Kurbanlık hayvan ithal edeceğiz…

Müjde; Kurbanlık hayvan ithal edeceğiz…
 

İyi haber değil mi? Millet kara kara düşünmeye başlamıştı, kurbanlık hayvanı nereden bulacağız diye.

Allah razı olsun Tarım bakanı Mehdi bey bu yönde çalışma başlatıldığını söyledi. Ne kadar güzel değil mi? Uçsuz bucaksız meralar boş duracak biz hayvan ithal edeceğiz. Üretim yapmak gibi bir derdimiz yok. Nasıl olsa birileri sıcak paraları getiriyor, bizde ithalat cenneti oluyoruz. Kafanızı çıkarıp dışarı bakın. Arabadan oyuncağa, etten tahıla her şey ithal. Üretmeden tüketenlere ne derler bilirsiniz. İthal edip karşılığı olmadığı için borç hanesine yazılan meblağları biz ödeyeceğiz. Belki kapıya dayanıp ver bakalım borcunu dediklerinde siz ölmüş olacaksınız. Gününü gün eden borç 600milyar doları aşmışken havuzlu villalarda oturan sayın Recep beyde hakkın rahmetine kavuşmuş olabilir. Evlatlarımıza bıraktığımız ödenmesi imkansız borçlar karşılığı alacaklılar bizden toprak talep ettiklerinde çaresiz çocuklarımızın halini düşünebiliyor muyuz.

Tabii kendini Türk hissetmeyen, bu ülkenin satılmasına üzülmeyecek olanlar için sözüm yok.

Bakınız; Cari açığımız bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın ayni dönemine oranla %210 artarak 24.2 milyon dolar olmuş. Gelirimizden bu kadar fazla para harcamışız. Harcayıp da ne yaptık dersiniz? Barajlar, yollar, fabrikalar mı kurduk? Yok öyle bir şey.

Sanki hep bir ağızdan “referandum rüşveti” diyorsunuz gibi geldi bana. Ben AKPnin ülke parasını parti çıkarına harcayabileceğini düşünmüyorum. Zira bu suçtur. Bu gün yandaş yargı ses çıkarmasa da birileri elbet hesap sorar.

Bu arada dış ticaret açığımız da geçen yılın ilk yedi ayna göre %142 artışla 26.2 milyar dolar olmuş. Ne kadar zenginiz ki böyle har vurup harman savuruyoruz. Bir gün bunların hepsi ödenecek.

18/9/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..