Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mükemmel Halinizi Yaratın

Mükemmel Halinizi Yaratın
 

En iyi haliniz için kendinize bir şans verin :)


''Mükemmel BEN''ni yaratın ve ona bağlanın; Burada söz konusu olan mükemmellik, henüz gerçekleştirmediğiniz ama gerçekleştirme potasiyelinizin olduğu, sizin kendi içinizde mümkün olabilecek en iyi halinizdir. Herkes şu an olduğu halinden çok daha fazlası olabilir. Yeterki bunu hayal edebilsin.

Mükemmel halim nasıl olurdu? diye düşünün. Hatta düşünmeklede kalmayın kağıdı-kalemi alın ve yazmaya başlayın. Bu egzersizi ilk yaptığınızda zorlanabilirsiniz, belki de bugüne kadar hiç düşünmediğiniz hallerinizi hayal etmek sizi zorlayacaktır. Mükemmel ben egzersizin ilk kez yaptığınızda zihninizde kendinizle ilgili olan sınırlarınızı farkedeceksiniz. Eğer her bir bölüm için vereceğiniz ayrıntılı bir cevap yoksa ya da verdiğiniz cevaplar sizi heyecanlandırmıyorsa zihninizde kendi kişsel gelişiminizle ve değişimizle ilgili çok sınırlar var demektir. Sizin şu ankinden daha iyi bir duruma gidebilmeniz için zihininizin gideceği yeri görmesi gerekir. Ama bu bir sorun değil, hayal gücünüzü olumlu yönde kullandıkça, mükemmel halinizi görmekte ustalaşacak ve onu düşünmekten zevk alacaksınız.

FİZİKSEL GÖRÜNÜMÜM: Daha uyumlu, daha bana yakışan, daha bakımlı giyiniyor olsaydım nasıl olurdum? Kişisel bakımlarımı, saçlarımı, kilo durumumu daha ideal bir noktaya getirmiş olsam nasıl olurdum? ( bu sorulara cevap verirken hepsi sanki olmuş gibi, zihninizde kendinizi net bir şekilde görün. Eğer görmekte zorlanıyorsanız tek tek görüntülere odaklanın, önce saçlarınızın değiştiğini görün, sonra kıyafetlerinizin, sonra kilonuzun....)

SAĞLIKLI HALİM : Şu an sahip olmuş olduğunuz rahatsızlıklardan kurtulmuş olsanız, daha iyi bir zihinsel ve duygusal hal içinde olsanız nasıl olurdu? Yeni sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmiş olsaydınız bunlar neler olurdu ve siz nasıl olurdunuz? ( lütfen bu bölümü yaparken kendinize acımasız davranmayın. Eğer kırk yaşındaysanız yaşınız ilerledikçe sağlığınızın da kötüye gitmesinin doğal bir süreç olduğunu kabullenerek hayal gücünüzü ve gelecek sağlık hayatınızı sınırlamayın.. Çünkü bu doğru değil, etrafınıza dikkatlice bakın her aynı yaşta olan insan aynı sağlık sorununa mı sahip? herkes olduğu yaşı tam olarak yansıtıyor mu? Tabiiki hayır ! Sahip olduğunuz bir hastalık sizinle ölene kadar gelmek zorunda da değil. Daha sağlıklı olabileceğinizi hayal edebilirseniz, şu an sahip olduğunuz hastalıkların sadece ziyaretçiler olduklarını düşünüp bir gün gidebileceklerine inanırsanız mutlaka daha sağlıklı günleriniz olacaktır.

İŞ HAYATINIZ: Şu anda belki çalışıyorsunuz belki de henüz çalışmıyorsunuz. Peki gelecek günlerde iş hayatınız daha nasıl iyi olabilir? Daha neleri başarabilme potansiyeliniz var? Hangi işi yapıyor olabilirsiniz? İşinizde gelebileceğiniz en iyi nokta ne olabilir ve ya çalışıyor olsaydınız nasıl olurdunuz? Bütün bu zihinsel egzersizlerin amacı ne olduğunuzdan ya da ne olamadığınızdan odağınızı çekip daha iyi neler yapabileceğinize odaklanmanızı sağlamak içindir. Şu ana kadar çalışmamış olmanız ya da yıllarca aynı işi yapmış olmanız hayatınız boyunca öyle kalacağınız anlamına gelmez. Ancak bunun değişmesi için önce düşüncelerinizin değişmesi gerekir. Kendinizi çalışırken ya da daha iyi bir kariyer yaparken hayal edemiyorsanız bir şey değişmeyecektir. Bu zihinsel egzersizleri hergün yazarak ve ilaveler yaparak tekrarlamanız odağınızı ve algı alanınızı olumlu yöne çekecek, size yeni bir hayat penceresi açacaktır...

Bu çalışmanın devamını ''Fark et Uygula Değiş'' adlı kitabımda bulabilirsiniz. Bu egzersizi yazmak ve uygulamak size fark katacaktır. Başkalarına değil kendinize bağlanacak, kendinizin daha fazlası olmanıza yardımcı olacaktır.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com

 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..