Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Munzur'uma Dokunma mitingi yapıldı

Munzur'uma Dokunma mitingi yapıldı
 

Dersim'de yapılması hedeflenen barajlar için miting düzenlendi. Doğanın tahrip olmasını engellemek, bu bilince sahip yurttaşlar Kışla Meydanı’nda biraraya gelerek, yapımı tamamlanan ve su tutmaya başlayan Uzunçayır Barajı’nın Atatürk Mahallesi’ne kadar ulaşan yerine kadar yürüdü.
Yaklaşık 7 km’lik yol yürüyen baraj karşıtları, Dersim’de hayatı durdurdu.

Mitingin yapılacağı alana ulaşan Dersimliler ile polis arasında arama noktasında arbede yaşandı. Polisin arama yapmak istemesine karşı koyan Dersimliler, polis bariyerlerini kaldırarak miting alanına girdiler. On binin üzerinde katılımın olduğu yürüyüşe esnaf kepenk, taksiciler ise kontak kapatarak destek verdi. Bir çok demokratik kitle örgütü, sendika, siyasi parti, meslek odasının katıldığı mitingte sanatçılar ve aydınlar da yerlerini aldı.

Munzur Vadisinde yapılmak istenen hatta yapımlarına başlanan ve bir tanesi de tamamlanmış olan barajlar ile ilgili daha önceki haberimizde duyurmuştuk.

"Munzur Barajları Projesi" kapsamında yapılacak 8 barajla ve hidroelektrik santralleriyle Munzur Çayı adeta 8 yerinden zincirlenecek. Bu barajlardan ikisinin, Uzunçayır ve Mercan barajlarının inşaatı tamamlanmış durumda. Birçok nükleer santral, baraj, termik santral ve petrol rafinerisi inşaatlarına imza atmış olan yabancı bir şirket ile yerli taşeronu bir firma işbirliği ile Munzur'un doğal güzelliği bitirilmek isteniyor. Eğer barajlara karşı güçlü bir mücadele örülemezse, bu barajlar ve termik santraller Munzur'un ve genel olarak Tunceli'nin ekolojisini bozacak. 84 köy göç edecek. Munzur Vadisi, insanlar ve diğer canlılar için yaşanmaz hale gelecek.

Duyarlı her yurttaşın bu duruma tepki göstermesini bekliyoruz.

İlgili haber için Tıklayınız
http://www.turkiyeinternette.com/haber/6826-ekoloj-dunya-munzuruma-dokunma-mitingi-yapildi.html TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..