Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '16

 
Kategori
Deneme
 

Muskalı İstanbul Horozu

Muskalı İstanbul Horozu
 

Muskalı Horoz 20x25 Suluboya, guvaj karışık teknik çalışmam 2016


Çoğunluğu kadın yüzlerce kişi, pürdikkat Kur'an-ı Kerim’in doğru anlaşılması için; bilgilendirme toplantısı yapan Hoca’yı dinliyordu ki keskin incecik bir kadın sesi gecenin sihrini bozdu. “ Bakın nur belirdi Hoca efendinin varlığı için bir işaret bu” diyerek hem salavat getiriyor hem de elleriyle gökyüzünü gösteriyordu. Hoca efendi konuşmasını keserek “ Kardeşim sakin ol, uçak o” diyerek uyardı. Kadın ısrarla “ Hocam uçak olsaydı gözden kaybolur muydu?” Hoca “ lütfen otur” diyerek tekrar uyarır. Kadın yerine kös kös otururken yanındakilere yavaşça mırıldanarak“ Hoca efendi mütevazi, nur kendi hürmetine göründü.” Son bir soru alalım deyiverince gençlerden biri “ Hocam, uçtuğunuz söyleniyor, görenler de varmış doğru mu?” 

“ Doğru, THY ile uçuyorum, orda görmüşlerdir.”

Soru cevap faslından sonra hazırlanmış yer sofralarına geçtiler. Dört genç yemekten sonra birkaç arkadaşıyla beraber mahalle kahvesine doğru yürürlerken; sarışın uzun boylusu, heyecanla cebinden üçgen katlanmış beyaz bir kağıt çıkarır. “ Şu gördüğünüz muskayı takana ne kurşun işler ne bomba”

Arkadaşlarını hayretle dinlerken bir diğeri de çoğaltarak yaklaşan sınavlarda öğrencilere verip sevap kazanmaktan yana olur. Üçü de kahveye gitmekten vazgeçip sarışın olanın evine doğru giderler. Scannerla taradıktan sonra birkaç kopya alırlar. Diğer kopyaları da üçgen olacak şekilde katlayıp beyaz bir bezin içine özenle dikerler. 

Sabah erkenden anlaştıkları yerde buluşurlar. “ Kurşun, bomba işlemez denilmişti”  Sarışın genç babaannesinin kümesinden aldığı tek olan İstanbul horozunu kucağında sıkıca tutmuştu. Bir diğeri de “çifteli” dedikleri av silahını gizlice almıştı. Genç, orijinal muskayı horozun boynuna geçirip, hayvanı yavaşça yere bıraktı. Onları gören birkaç kişi de yanlarına gelmişti. Kurşun işlemeyecek nasıl olsa diyerek Toplanan kalabalığın itirazına karşın ısrarla horoza nişan alırlar.

Babaanne haberi duyup yetiştiğinde, kuluçkadan büyüttüğü biricik horozunun, havada uçuşan renga renk tüylerine bakarak hıçkıra hıçkıra ağlamıştı. Evinin önündeki zeytin ağacının dibinde çukur kazarak gömmüş, etrafını çakıl taşlarıyla çevirmişti.

 

 

 
Toplam blog
: 77
: 505
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Yaşamsal boyutta etkilendiğim; kimi zaman bir kısım, kimi zaman bütün insanların orijininde birle..