Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

12 Mart '19

 
Kategori
Spor
 

Muslera Böyle İstedi!

Maç öncesi herkes galip geleceğimize inanıyordu. Zaten haftanın son maçı olması, Başakşehir’in yine kazanması! nedeniyle maç aslında çok önemliydi. Çünkü puan kaybında şampiyonluk şansı kalmayacaktı. Maça iyi başlayan Galatasarayımız, golü biraz da şans ile bulunca oyunu rölantiye aldı. Fakat bu dakikalarda cesaretlenen Antalyaspor pozisyonlar üretmeye başladı. Kalesinde devleşen Muslera adeta eleştirileri yanıtlar tarzda kurtarışlar yaparak ilk yarının Galatasaray lehine kapanmasını sağladı. Hakemin yine faulleri görmezden gelmesi, anında sarı kartı, sarı kırmızılı oyunculara çıkarması gözlerden kaçmayan ama Galatasaraylılara artık sıradan gelen hareketlerdi.

İkinci yarı Donk etkisi kendini belli etse de, 2. gole kadar çok baskılı oynayan bir Antalyaspor vardı sahada. Muslera’nın artık %100’ lük golleri de çıkarmasıyla o presi kıran, hemen ardından 2. golü bulan Galatasaray, rakibini çözdü ve sonra goller de peş peşe geldi. Maçta Belhanda ve Onyekuru’nun istekli oyunları göze batsa da değişmeyen bir gerçek Mariano idi. Hem defansı toparlayıp hem de ilerideki oyunu yönlendirmek kolay bir iş değil. Mariano gibi bir sağ bek çok az bulunur, değerini bilmeliyiz.

Sonuçta 3 puanı 5 golle kazanan Galatasaray Bursaspor maçına moralli çıkacak ama yine kolay bir maç olmayacak. Oyunculara gelirsek Diagne daha iştahlı oynasa da bir Gomis değil. Bu gerçeği kabullenmeliyiz. Fatih Terim seneye onun daha ön planda olacağı bir sistem kuracak ve ona göre de transferler yapacaktır. Ya da geldiği gibi gidecektir, bunu sezon bitimi göreceğiz. Defans artık daha iyi bir durumda, seneye güzel bir ikili seyredeceğiz. Ama iyi de bir yedek şart. E2 dediğim iki Emrelerden ancak seneye verim alabileceğiz. Muslera isterse maç kaybetmeyiz, bunu bugün bir kez daha gördük.

Her zaman dediğimiz gibi Galatasaray sözkonusu ise imkansızlar imkanlı hale gelir.

Yorum ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Herkese sarı kırmızılı günler dilerim
Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..