Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '08

 
Kategori
Mizah
 

MÜSLÜMAN ŞİRİNLER!..

MÜSLÜMAN ŞİRİNLER!..
 

Gözümüz aydın!

Yeni bir çizgi filmimiz daha oldu.

Kırk yıllık kani olur mu yani demeyin!

Bakın nasıl oluyormuş!

Alman Deutche Welle, Türkiye’deki bazı İslami TV kanallarının Şirinler çizgi filmini Müslüman Şirinlere uyarladığına dikkat çekmiş.

Şirin Baba’nın Cuma namazına gittiği bazı nağmelerinde La ilahe illallah, Allahü ekber’e dönüştürüldüğünü bildirmiş.

Şirinlerin komünist bir yaşam biçimini temsil ettiği iddialarına da yer verilen haberde;

Şirinlerin orijinal ismi ’Schtroumpfs’ olduğunu. Konuştukları dil ve isimleri bir dil sürçmesi sonucu oluştuğunu. İngilizce ismi ’Smurfs’ olarak bilinen Şirinler bir dönem komünist propagandası yaptığına dair eleştiriler ile de karşılaştığını. Şirinlerin komünist olduğu iddiaları ise ’Smurf’ kelimesinin ’kızıl bayrak altında yaşayan küçük adam’ anlamına geldiğine dair söylentilerle birlikte Şirinlerin yaşam biçimi ile komünist değerlerin arasında paralellik kurmak mümkünmüş.

Komün şeklinde ve maddiyattan uzak yaşamaları, para biriminin olmaması, ’Şirin köy’de herhangi bir tapınağın olmaması, herkesin eşit olması ve kolektif çalışmaları, bu tür iddiaların gerçeklik payı taşıdığı şeklinde elbette yorumlanabilir.

Gargamel isimli kötü karakterin ise sadece maddiyat üzerine kurulu yapısının ve sürekli Şirinlerin yaşadığı köyü bulmak istemesinin, kapitalist ve emperyalist dünyayı temsil ettiğini sanıyorum anlamışsınızdır.

Kendi şatosunda birlikte yaşadığı ve sağ kolu olan kedisi Azman’ın ise kapitalist dünyanın peşinden gelen ülkeleri sembolize ettiği de bir gerçek gibi görünüyor.

Acaba Gargamel'le kedisi Azman’a nasıl bir işlev yüklediler. Sanıyorum onlar da gayri Müslimleri canlandırıyordur. Bu Arapların, Amerikan filmlerini seslendirirken, selamı aleyküm dedikleri gibi. Onlar diyor Hello, bizimkinler diyor aleykümselâm…

Yeni çizgi filmimiz tüm İslam âlemine(!) hayırlı olsun. Yakında tüm İslam devletlerinde faaliyet gösteren televizyonlar, bizden şirinleri ithal edip, çocuklarına bizim seslendirmemizle gösterirler!

Oldu olacak bu seslendirmeyi Arapça yapsalardı da ihraç ederken zorluk çekmezlerdi!..function adjustTextSize(nSize) { nSize = dSize + nSize; if (nSize>24) nSize=24; if (nSize<10) n="" document.getelementbyıd("innertext").style.fontsize="nSize" +="" "px";="" d}var="">

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..