Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Müslümanların Masumiyetine dair...

Müslümanların Masumiyetine dair...
 

Bilindiği üzere Müslümanların Masumiyeti  filmi bütün İslam dünyasınca tepkilere neden oldu. Bütün Müslümanlar tepkilerinde son derece haklı. Filmin yönetmeni Sam Bacile, filmi"Provokatif bir siyasi tutum" için yaptığını itiraf etti. Bu kadarla yetinmeyen yönetmen,'' İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslam'ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim'' demiş.

***

E adam amacına ulaştı aslında... 

Libya'da konsolosluk binası ateşe verildi, elçi öldürüldü. Yemen'de ABD elçiliği basıldı. Mısır'da, Irak'ta, Filistin'de, Tunus'ta meydanlarda eylemler yapıldı, ABD bayrakları yakıldı. ''Amerika'ya ölüm !'' sloganları atıldı. Siyasiler durumu eleştirdi. Kısaca bütün Müslüman dünyası ayaklandı. 

***

Şimdi kardeşim...

ABD yapımı diziler her gün TV'lerimizde var. Orada Hz. İsa'yı kılıktan kılığa sokup devamlı alay etmiyor mu? Bu adam değil başka dinleri kendi dinini bile reddetmiş vaziyette.

***

Dün Libya'daki saldırıdan hemen sonra ABD ordusuna ait piyadeler, gemiler ve uçaklar bölgeye yöneldiler.''Adam amcacına ulaşmış'' dediğimde kast ettiğim buydu. Sözde Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelere girmek; amacına ulaştığı o ülkelerde payını almaya geliyorlar. Bu film, ABD'nin Orta Doğu'ya girmesi için bahaneydi. En azından Obama'nın yaptığı açıklamadan ben bunu anladım. ''Adalet yerini bulacak'' cümlesi daha önce de kullanılmıştı ve sonuçlarını hepimiz biliyoruz.

***

Hayır, Müslüman dünyası hala nasıl akıllanmadı hayret ediyorum. Bu Orta Doğu toplumu içinde hiç mi mantıklı düşünen insan yok acaba? Adam tahrik ettiğini her türlü söylüyorken üstelik.

***

Bu arada ben, yapılan açıklamalarda en mantıklı olanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ben bu olay karşısında, düşmana istediğini veren bir kitle gördüm ve keşke o eylemler olmasaydı. O zaman yedikleri halt geri tepecekti fakat öyle olmadı. Az gelişmiş toplumlarda din faktörü halkı ayaklandıracak en kolay faktördür. Bu adamlar sadece bunu kullandı ve o az gelişmiş ülkelerdeki temsilcilerini kurban ettiler. Şimdi bize Amerika'nın, önüne atılan yemi yutan Orta Doğu'ya yapacağı hamleyi izlemek düşer. 

***

Özetle sevgili kardeşim,

Müslüman kesimi aynı Karikatür krizindeki gibi barbar göstermeye çalışan bir zihniyet ve aslında ''Biz öyle kimseler değiliz'' demeye çalışırken asan, kesen, öldüren bir kitle...

Film sanatsal anlamda yerin dibinde olabilir ama çıkardığı sonuçlar doğrultusunda sektördeki bütün ödülleri haketmiş durumda.

Bu arada unutmadan... 

Arap Baharı tekrar kutlu olsun !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..