Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

27 Kasım '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Mutfak Bilginize Artı Tüyolar

Mutfak Bilginize Artı Tüyolar
 


* Evde yaptığınız salça aşırı sulu olursa, içerisine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave ederek 1 dakika kadar daha pişirin ve istenen kıvama geldiğini görün...


* Leziz ve pratik bir aperatif hazırlamak için, alüminyum folyo içerisine kalın dilimlenmiş sucuk, 1 adet küp şeklinde doğranmış domates, ince dilimlenmiş yeşil biber, 2 diş sarmısak, karabiber ve bir miktar tuz koyarak folyonun ağzını kapatıyorsunuz. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra yarım saat pişiriyor ve sıcak sıcak servis yapıyorsunuz...


* Buzdolabınızın içerisine küçük bir kapta tuz koyarsanız, bu tuz dolaptaki nemi alacak ve buzdolabınız daha iyi soğutacaktır...


* Ayva reçelinize daha farklı bir lezzet katmak için, pişirirken içerisine birkaç adet karanfil atınız. Karanfil hem hoş bir koku verecek, hem de daha leziz bir tat elde etmenizi sağlayacaktır...


* Tavuk haşlarken ya da etsuyu hazırlarken suya birer parça havuç, soğan, kereviz sapı ve maydanoz koyarsanız haşlama suyu daha lezzetli olacaktır...


* Evde yaptığınız marmelatların içerisine birkaç adet çekirdeksiz kuru üzüm atarsanız hem daha lezzetli olur, hem de daha canlı bir renk kazanırlar...


* Fırında tavuk pişirirken, üzerine sürdüğünüz yağa şeker ilave ettiğiniz takdirde tavuğunuz nar gibi kızaracaktır...


* Buz kovasına koyduğunuz buzların üzerine bir miktar maden suyu dökerseniz, buzlar uzun müddet erimeden kalacaklardır...


* Beyaz peyniri bir kapta eziyorsunuz ve içerisine 1 yumurta, ince doğranmış 1 adet yeşil ve kırmızı biber ile 1 çay kaşığı pulbiberi ilave edip karıştırıyorsunuz. Tepsiye tost ekmeklerini yerleştirdikten sonra üzerlerine biraz tereyağı ve hazırladığınız karışımı sürüyorsunuz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirerek sıcak servis yapıyorsunuz...


* Şakşuka yaparken, teflon tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekleyin ve üzerine küp küp doğranmış patlıcan ile biberleri ekleyin. Tavanın kapağı kapalı vaziyette ve kısık ateşte, iyice yumuşayana dek pişirin ve üzerine domates sosunu ekleyin. İşte size daha hafif ve sağlıklı şakşuka yöntemi...


* Hazırladığınız paçanga böreklerini kızartmadan evvel yumurta sarısı ve galeta ununa bulamak suretiyle farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Yumurta ve galeta unu, yufkalara krep hamuru tadı verecektir...


* Ayran yaparken, hazırladığınız 1 litre ayranın içerisine yarım şişe soda ekleyerek karıştırırsanız, bol köpüklü ve leziz bir ayran elde edersiniz...


* Pratik ve leziz bir patlıcan salatası yapmak için, patlıcanları fırında közledikten sonra kabuklarını soyup çatal ile ezin. Ezdiğiniz patlıcanları sarmısaklı yoğurt ile karıştırın ve dereotuyla süsleyin...


* Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, bu izlerin üzerlerine mobilya cilâsı serpip yumuşak bir bezle silin.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..