​ Mutlu olmak varken, bu dünya da... / Gündelik Yaşam / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mutlu olmak varken, bu dünya da...

Mutlu olmak varken, bu dünya da...
 

Özel günlerde kutlama mesajlarımızı en sık sağlık ve mutluluk dilekleri ile bitiririz. Sağlıkla ilgili koruyucu önlemler alabilir ve sorunla karşılaştığımız da çözmeye yönelik eylemlerde bulunabiliriz. Ama mutluluk belli kriterlere dayanmayan ve soyut bir kavram olduğu için gerçekleşmesi bazen çok zor olan bir değer. Peki mutlu olmak için bize neler rehberlik edebilir?

    Mutlu insanların en temel özellikleri “an”a yani şimdi ve burada ki olguya odaklanmaları olduğu görülmüş. Gerçekten mutluluğu yakalayan insanların geçmişle veya gelecekle ciddi kaygı duymadıkları görülmüş. Deneyimlerimizden ders alalım, gelecek aklımızda olsun ama “an”ı kaçırmayalım, olabilenin en iyisini yaşayalım. Kalıtımsal olarak edindiğimiz bir özelliğimiz ise “olumsuz olguları” olumlulara oranla daha kolay farketmemiz ve daha zor unutmamızdır. İyilikleri kayalara, kötülükleri kumlara yazma alışkanlığı mutluluğa giden adımlardan biri olacaktır. Her bireyin belirlediği mutluluk düzeyi, 'sahip olduğu kişilikle doğrudan ilintili' bilgisini unutmamalıyız. Bizden daha mutlu bir kişiyi gördüğümüzde, bu mutluluğun nedeninin karşımızdaki kişinin sahip olduğu maddi değerlerden çok, en temel varlığı kendi kişiliği ile ilgili olabileceğini düşünmeliyiz. Başarılı olmak, mutluluk için bir etmen gibi düşünülse de, yapılan çalışmalarda; başarının bir etmen değil sonuç olduğu gösterilmiş. Yani kendisi ile barışık olan, kişilik özelliklerini iyi kullanan bir kişi için başarı; eylem sonucu gelecektir.

Sonuç olarak mutluluk dileklerimizi sunarken; Gerçek mutluluğa kişiliğimizi etkin kullanarak, olumlu düşünerek, “an”ı yaşayarak ve sevgi gücümüzü kullanarak ulaşabileceğimiz mesajını da eklemeliyiz.

Saygı ve sevgilerimle.

Kaynak

http://www.pcanalist.com/mutlu-olmak-neden-bu-kadar-zor-t34045.html?s=2482703611adc1382e1acfcf56608401&p=132950

 
Toplam blog
: 196
: 6404
Kayıt tarihi
: 30.03.07
 
 

Uzman doktorum, kendimi bildim bileli çalışıyorum. Kendi adıma  yaşamdan beklentim, huzurlu ve ko..