Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '09

 
Kategori
Deneme
 

Mutluluk

Mutluluk
 

mutluluk


Zaman, mutluluk, hüzün, keder, sevinç, göz yaşı, haykırış, yakarmak, hissetmek.. Evet hissetmek. Varlıkta ve yoklukta insan zihnini sürekli meşgul eden bu kavramlar..

Mevsimlerden kış. Gökyüzü solgun ve durgun. İnsanlar sinirli, agrasif, negatif, çatık kaşlı mutluluğu yalnızca paraya ve hava şartlarına odaklamış aslında mutluluğun gerçek tadına hiçbir zaman varamamış ve asla varamayacak olan, kış mevsiminin güzelliğini yaşamak yerine ondan sürekli şikayet eden bir toplum var dışarıda.. Oysa ki her mevsimin tadına ayrı ayrı varabilseydik, çatık ve gergin bir yüz yerine, gülen gözlerle bakabilseydik dünya'ya...

Herkesin mutlu olduğu anlar farklıdır ama en önemlisi nasıl mutlu olacağımızı bilmek ve mutlu olmayı bir alışkanlık haline getirmektir.

Mutluluğu bir çok anda bulabiliriz mesela;

Sevdiğimiz bir insana sarılırken,
Sevdiğimiz bir kitabı okurken,
Bir isteğimizi gerçekleştirirken,
Bir sevdiğimize sürpriz yaparken,
Sıcak bir sohbet eşliğinde çayımızı yudumlarken,
Bir insanı bağışlarken,
Çocukları dinlerken,
Şarkı söylerken,
Müzik dinlerken,
Yemek yaparken,
Tavla oynarken,
Sevdiğimiz kişiye seni seviyorum derken,

Yani kısacası her an mutlu olabiliriz.. Önemli olan küçük şeylerden tad alabilmek, onları hayatın odak noktasına yerleştirebilmek. Niçin ufacık şeyler bizi üzüp, moralimizi bozabiliyorken, yine ufacık şeyler bizi mutlu etmesin!
Önemli olan mutlu olabilmeyi öğrenmektir. Hayata geniş pencereden, gülen gözlerle bakabilmektir. Ayrıca unutmayalım ki karşılaştığımız her insan bir gülüşümüzü hakeder..

Haydi şimdi gülümseme ve mutlu olma zamanı.. :)
 
Toplam blog
: 17
: 2057
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Üretkenlik, şevkat, tevazu, sabır, dürüstlük ve cesaret kavramlarını özümde benimseyebilmiş, kendini..