Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '09

 
Kategori
Deneme
 

Yalnızlığın ağır kokusu

Yalnızlığın ağır kokusu
 

yalnızlık


Yalnızlık kadar korkunç birşey yoktur. Yalnız bir evde yaşamak, uyumak, uyanmak, yemek, içmek, sessizce bir köşede iğreti oturmak ve kendinle konuşmak.. Yorar insanı yalnızlık.

Evin duvarları karanlık ve kimsesizliğin koyu belirsizliğine bürünmüştür.
Uyursun. Uyandığında ise, uykudan ağırlaşmış bedenin rüyalara dönmek ister. Yatağına gömülüp kalakalmak istersin öylece saatlerce. Gözlerini açıp, yeniden yalnızlığınla başbaşa kalmak korkutur seni. Ürkersin. Uyumak istersin..

Uyumak,

Uyumak,

ve

yine

Uyumak..

Oysa dışarıda seni bekleyen aceleci bir hayatın olduğu gerçeğini düşünürsün. Bu gerçeğin verdiği yorgunlukla uyanırsın! Ağzında olgunlaşmış bir kahve tadı, yanında kuru bir parça ekmek. Boğazına takılıp kalır yiyemezsin çünkü bilirsin zordur yalnız yemek. Sıcak muhabbet eşliğinde olmadığı müddetçe kahveninde tadını alamazsın usulca bırakırsın aslında hiçte sıcak olmayan kahveyi.. Perdeyi aralayıp gökyüzüne baktığında ise, ağlamaklı olduğunu görürsün gökyüzünün. Bir an düşünürsün ve az sonra anlarsın aslında baktığnın gökyüzü değil kendi yüreğin olduğunu..

O kadar usandırmıştır ki artık yalnızlık seni, içinde sıcak bir yuvanın derin özlemi uyanır. Düşünmenin seni daha da yorduğunu bilirsin ama düşünmedende yapamazsın bunları. "Ne kadarda güçsüzüm" dersin. Kendi kendine. Bilirsin bunları düşünmenin sana aslında bir faydası olmadığını. "
Acele etmen lazım zaman senin için akıyor".

Hayat kısa ve hergün yeni haberlere gebe.. Kafanın içinde dolaşan düşünce bulutunu dağıtmak için ayağa kalkıp,

Aynaya bakyorsun ve bu kez...

Gülümsüyorsun... Kendine, yaşama ve gökyüzüne..

Yüreğinde dolaşan, içini kemiren, bütün benliğini saran o toz ve kir bulutunu dağıtan cesur bir ışık dolaşıyor tüm bedeninde.. Artık yalnızlığından ürkmüyorsun. Derin bir nefes alıp, dimdik duruyorsun..

Ve hayatın bir kenarından tutunmak için, emin adımlarla yalnızlığını orada bırakıp, çıkıyorsun dışarı..
Güneş gülümsüyor sana..
Ve hayat elini uzatıyor...

 
Toplam blog
: 17
: 2057
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Üretkenlik, şevkat, tevazu, sabır, dürüstlük ve cesaret kavramlarını özümde benimseyebilmiş, kendini..