Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Müzik Mutfağı'nı açtık

Müzik Mutfağı'nı açtık
 

İşyerimizin bitişiğinde boş kalan dükkanın sahibi, arkadaşımız Ramazan Güllü ve eşi arada bir gelip; “arkadaşlar şu dükkanda bir şeyler yapalım” der. Bizim de aklımızda o ana kadar öngördüğümüz bir girişim olmadığından, belirlenmiş bir bütçemizde yoktu. Amma ve lakin, Güllü ailesi bizi ‘taciz etmeye!’ devam ettiler; “yahu arkadaşlar, şurayı canlandıralım, bir şeyler yapalım”…

Neyse!.. Sonunda ‘evet’ dedik, taa Haziran 2010’da. İşte o gün bugündür, ‘ucundan kulağından artırıp’ söz ettiğim dükkanı kafe şekline dönüştürmeye çalıştık. Farklı olmalıydı ama bizim kafe; alışıla gelmişin dışında bir yer olmalıydı. Yoksa kafe her yerde var. İçeriği için iki kavram belirledik; müzik ve mutfak!... Kaldı bu sözcüklerin içini doldurmak... Müzik için, haftanın bir akşamı olmak üzere ‘klasik müzik konseri’ belirledik. Müzik, şu anda devam eden Antalya Piyano Festivali bitiminde başlayacak. Ek olarak, ayda bir ya da iki kez şiir dinletisi/söyleşi düzenlemek bu işi pekiştirir diye düşündük. Mutfak için de, bildiğimiz klasik ayaküstü yiyeceklerin yanında, içinde yöreselleri de barındıran ‘ev yemekleri’ ilave ettik.

Bu arada isim derdine düştük. Eşim TRT R-3’te yayınlanan ve sevgili Gaye Çağlayan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Müzik Mutfağı’nı gözüne kestirmişti; “bu olsun” dedi, birlikte onayladık. İletişim aygıtlarıyla Çağlayan’ın onayını da aldıktan sonra adımız da netleşmiş: ‘Müzik Mutfağı’

Bir ziyaretimde, mini projemizden sevgili Kadir Dursun’a da söz etmiştim, uğradı, söz ettiğim mekana. Aklımda olmayan ‘açılış yapmak’ fikrini ortaya attı. Hemen gününü saatini belirleyip duyurduk: 02.12.2010

Açtık sonunda. Açılışta bizi onurlandıran konuklarımız oldu. Onlara teker teker teşekkür etmek isterim. En başta Kadir Dursun ve Andante Genel Yayın Yönetmeni sevgili Serhan Bali’ye teşekkür etmem gerek. Antalya Piyano Festivali Organizatörü ve değerli sanatçımız Fazıl Say’ın menajeri Kadir Dursun, açılışta katılanlara dağıtılmak üzere(aslında çekilişle olacaktı, o heyecan içinde bu kısmı unutuldu) önemli sayıda ‘Piyano Festivali’ davetiyesiyle katkıda bulundu. Ülkemizin yaşayan tek klasik müzik dergisi Andante’nin Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’de, açılışa katılan dostlara dağıtılmak üzere Andante dergileriyle katkı sağladılar.

02 Aralık 2010 hem Andante hem de Müzik Mutfağı için önemli bir gün oldu. Antalya Piyano Festivali, o akşamı “Andante Gecesi” olarak belirlemiş, Muhittin Dürrüoğlu-Borusan Quartet konserini de Andante’ye adamışlardı. İşte o gün, konser akşamının değerli sanatçıları; Muhittin Dürrüoğlu ve Borusan Quartet(Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ)’te Müzik Mutfağı’nın konukları olup bizi onurlandırdılar, tek tek hepsine teşekkür ederim. Aynı şekilde, A.Ü.D.K’ndan değerli sanatçımız Doç. Orhan Ahıskal ve müzik bölümünden Gökmen Özmenteş hocamıza da bizi onurlandırdıkları için teşekkür ederiz.

Bir teşekkürüm de Müzik Mutfağı’nın logo tasarımını yapan değerli arkadaşımız/komşumuz Ali Soydal’a olmalı. Ve elbette bu isimlerin dışında o gün bize zaman ayıran Biofarma ailesiyle birlikte, tüm değerli komşularımıza/dostlarımıza... ve yine telefon, e-posta ve facebook olanaklarıyla sevincimizi paylaşan tüm dostlara teşekkür ederiz.

Geldik ilk etkinliğimizin duyurulmasına. 11 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 13.00’te Şiir Dinletisi gerçekleştirilecek. İlgili konuklarımız; Antalya’da yaşayan iki değerli şair ve yazarlarımız, Betül Tarıman ve Metin Demirtaş olacak. Şiire ilgi duyan tüm dostları Müzik Mutfağı’na bekliyoruz.

Özel not: Ulusal gururumuz değerli besteci-piyanistimiz Fazıl Say, kendisi olmasa bile, çelengiyle yeteri kadar mutlu etti bizi, teşekkür ederim.

Adres:

Müzik Mutfağı

Meltem Mah. 3808 Sok. Asya Sitesi C-1 Blok altında 13/A-D Muratpaşa-Antalya

İletişim: muzikmutfagi@hotmail.com ** 0 242 2372772

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..