- Kategori
- Yemek - Mutfak
Muzlu Ayva tatlısı
Bugün sizlere çok hafif bir tatlı tarifi vereceğim. 5 tane ayva iyice yıkanır, ortadan ikiye ayrılır, çekirdekleri çıkarılıp, içleri oyulur. Fırın tepsisine dizilir, çekirdekleri renk versin diye etraflarına serpiştirilir. Bazı kişiler meyve boyası koyuyorlar ben önermiyorum. Üzerlerine 1 çay bardağı toz şeker serpilerek 2 bardak su ile fırında pişirilir. Pişen ayvalara soğutulur. Tavaya yıkanıp rendelenmiş 2 elma 3 kaşık toz şeker, yarım bardak yıkanmış kuru üzüm koyularak 1 bardak su ile pişirilir. Piştikten sonra 2 kaşık toz tarçın serpilip karıştırılır. Elmalı karışım pişmiş ayvaların içine yerleştirilir, üzerlerine 2 kaşık bal gezdirilir. Soyulup dilimlenmiş muz ve kıyılmış yeşil fıstık, yoksa cevizle süslenir ve servis tabağına sıralanır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ