Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı elmalı

Elmalı elmalı
 

Elmalı elmalı çörekler...


 

Hamuru için;
 
450 gram kadar un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
Harcı için;
 
5 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tepsiye;
 
100 gram kadar ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardak sıvı yağ
 Yapılışı;
 
İlk önce elmaları rendeleyip (yada ince dilimleyerek isteğe bağlı) üzerine şekerinive tarçını serpip su ilave etmeden kısık ateşte ağdalı marmelat kıvamına gelene kadar pişirin. O soğurken hamur için olan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.Tepsiye ceviz,yağ ve şekeri yayın.Cevizler iri olsun.Hamuru tezgahta açın içine elmalı harcı koyup rulo yapın ve 3 parmak genişliğindedilimler halinde kesin. Elmalı harç üstte olacak şekilde cevizli karışımın üstüne yerleştirin. Isıtılmış 200-220 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Soğuyunca cevizli taraf üstte olacak şekilde servis yapın.
 
Afiyet olsun..))
 
Toplam blog
: 3
: 574
Kayıt tarihi
: 22.03.13
 
 

Onbeş yaşında yemek yapmaya başladım. Yemek kitaplarını roman okur gibi okumak her zaman en büyük..