- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elmalı elmalı
Elmalı elmalı çörekler...
Hamuru için;
450 gram kadar un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
Harcı için;
5 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tepsiye;
100 gram kadar ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardak sıvı yağ
Yapılışı;
İlk önce elmaları rendeleyip (yada ince dilimleyerek isteğe bağlı) üzerine şekerinive tarçını serpip su ilave etmeden kısık ateşte ağdalı marmelat kıvamına gelene kadar pişirin. O soğurken hamur için olan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.Tepsiye ceviz,yağ ve şekeri yayın.Cevizler iri olsun.Hamuru tezgahta açın içine elmalı harcı koyup rulo yapın ve 3 parmak genişliğindedilimler halinde kesin. Elmalı harç üstte olacak şekilde cevizli karışımın üstüne yerleştirin. Isıtılmış 200-220 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Soğuyunca cevizli taraf üstte olacak şekilde servis yapın.
Afiyet olsun..))