- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elmalı turta
Malzemeler;
1 paket margarin
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için;
5 orta boy elma
5 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı;
Yağ ocakta eritilip derin bir kaba alınır. Yumurta , şeker,kabartma tozu, un eklenip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Hazırlanan hamuru 2 parçaya ayırıp birini sertleşmesi için buzdolabına koyulur. Kalan hamuru yağlanmış orta boy yuvarlak borcama veya tart kalıbına eşit şekilde yayılır. Diğer yandan 5 elmayı soyup rendenin büyük yerinden rendelenip içine şeker ve tarçın eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan elmalı harçtan alınıp ( suyunu süzerek ) tart hamurunun üzerine yayılır. Buzdolabındaki hamur çıkartılarak yine rendenin büyük yerinden rendelenerek tartın üzerine eşit şekilde yayılır. 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Dilerseniz üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.