- Kategori
- Yemek - Mutfak
MUZLU-ÇİLEKLİ PARFE

MUZLU-ÇİLEKLİ PARFE
MUZLU ÇİLEKLİ PARFE
MALZEMELER
2 adet muz
250 gr. Çilek
½ kg. Soğuk süt
1 paket kremşanti
2 yemek kaşığı krem peyniri
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
½ limon suyu
100 gram Antep fıstık içi ( dövülmüş olacak)
1 paket vanilya
HAZIRLANMASI
Şantiyi tarifinden daha az miktarda buzdolabında soğutulmuş süt ile çırparak 20 dakika buzlukta bekletelim.
Bu arada, labne ve krem peynirini pudra şekeri ile iyice çırparak krema haline getirip Antep fıstıklarını katarak karıştıralım.
Çileklerin yarısını 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve limon suyu ile mikserden geçirerek sos haline getirip buzdolabına kaldıralım.
Kalan çilek ve muzları mini küpler halinde keserek, şanti ve kremamızla beraber harmanlayalım.
Harcımızı kaselere dolduralım ve 12 saat buzdolabında bekletelim.
Servis yaparken üzerine çilek sosumuzdan gezdirelim.
Afiyet olsun.