- Kategori
- Yemek - Mutfak
çilek mousse

ÇİLEK MOUSSE
ÇİLEK MOUSSE
MALZEMELER
500 gram çilek
1 paket krem şanti
3 yaprak jelatin( ya da 1 paket jöle)
1 su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANMASI
Jelatin kullanacaksanız, önce jelatinleri yumuşaması için soğuk suya koyalım.
Bu arada şantimizi çırparak soğumaya bırakalım.
Yumuşayan jelatini yarım çay bardağı su ile ısıtarak eritelim.
Çileklerin yarısını blenderdan geçirip pudra şekeri ile beraber jelatine ilave ederek kaynamayacak şekilde ısıtalım.
Kalan çilekleri de uzunlamasına ortadan ikiye keselim.
Cup un tabanına jelatin sosundan dökelim ve kestiğimiz çilekleri diklemesine yerleştirelim.
Üzerine dolacak şekilde sos dökerek buzdolabında soğumaya bırakalım.
Servis yaparken üzerini çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyelim.
Afiyet olsun