- Kategori
- Yemek - Mutfak
KREMALI MANTARLI PATATES ÇORBASI

mantarlı patates çorbası
KREMALI MANTARLI PATATES ÇORBASI
MALZEMELER
250 gram mantar ( ince kıyılacak)
2 adet iri patates ( mini küp doğranacak)
1 su bardağı krema
1 adet kuru soğan (rendelenip suyu sıkılacak)
1 çorba kaşığı un
100 gram tereyağı
1 litre et ya da tavuk suyu
1 litre su
1 tatlı kaşığı toz kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Yeterince tuz
Yarım demet dereotu8 kıyılacak)
HAZIRLANMASI
Tencerede tereyağın yarısı ile soğanları kavuralım. Unu ilave ederek pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Mantarları ilave ederek sote edelim.
Küpler halinde doğranmış patates, et suyu, su, tuz , kimyon ve kekik ilave ederek patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Kremayı ilave edelim.
Kalan tere yağ ile toz biberi yakarak dereotuyla birlikte ilave ederek ateşten alalım ve servis yapalım.
Afiyet olsun.