- Kategori
- Yemek - Mutfak
Safran Soslu Tavuk Salatası

SAFRAN SOSLU PORTAKALLI TAVUK SALATASI
Yeni yıl akşamında sofranızda sevdiklerinize sunabileceğiniz güzel bir salata tarifi ile kısıtlı olacak bu yılki yılbaşı tarifim.
Saygı ve sevgiler,
SAFRAN SOSLA MARİNE EDİLMİŞ PORTAKALLI TAVUK SALATASI
4 adet kemiği alınmış tavuk budu
( ya da tavuk göğsü)
1 adet kırmızı soğan( halka doğranacak)
MARİNE İÇİN;
1 diş sarımsak( dövülecek)
Yarım limon suyu
Bir tutam safran
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı doğranmış taze nane
Tuz, karabiber
SALATA İÇİN;
1 adet portakal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet roka
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı bal
Tuz, karabiber, kekik
1 ad. Marul göbeği
100 gram ceviz içi
HAZIRLANMASI
Bir kapta marine malzemelerini karıştıralım.
Tavukları buzdolabı poşetne alalım ve sosu döküp poşetin ağzını sıkıca kapatarak 2 saat dolapta dinlendirelim.
Bu arada, portakalın her tarafını çatalla delerek tencereye alalım ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ve bir tutam tuz ilave ederek 15 dakika kaynatalım.
Marulu doğrayıp salata kasesine alalım.
Marine olmuş tavukları ızgara yapıp küçük parçalara keserek marula ilave edelim ve halka soğanları yayalım.
Haşlanmış portakalı ve rokayı doğrayıp, krema, zeytin yağı, bal, tuz , kekik ve karabiberle birlikte robottan geçirip sosu yapalım.
Sosu salatamızın üzerine gezdirip, iri parçalanmış cevizleri de serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.