- Kategori
- Türk Mutfağı
Muzlu yaş pasta tarifi
Muzlu Yaş Pasta Tarifi
MALZEMELER:
Yarım su bardak tozşeker
2 paket vanilyalı puding
1 su bardak az pudraşekeri
1 su bardak beyaz şarap
Yarım su bardak limon suyu
5 adet yumurta sarısı
5 adet muz
Hamur için:
3 su bardak un
1 paket margarin
1 su bardak tozşeker
3 adet yumurta sarısı
Yarım çay kaşık tuz
HAZIRLANIŞI:
Muzlu pasta tarifi yapılışı.Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım. Hamuru folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletelim. Hamuru dolaptan alıp 6 adet bezeye ayıralım. Hamurları düz bir zeminde 24 cm kelepçeli kalıp büyüklüğünde açalım. Hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirelim. Diğer tarafta limon suyu, beyaz şarap ve tozşekeri 1 su bardağı su ile pişirelim. Pudingleri 7 çorba kaşığı su ile karıştırıp şaraplı karışıma ekleyelim. Orta hararetli ocakta karıştırarak 3 dakika pişirelim. Ocaktan alıp çırpılmış yumurta sarılarını pudinge ekleyip karıştıralım. Kalıbın içine 1 adet pişen hamurdan yerleştirip üzerine krema sürelim. Üzerini dilimlenmiş muzlarla kaplayalım. Hamur, krema ve muzlara aynı işlemi uygulayalım. Kalıbı buzdolabında 2-3saat bekletelim. Pastayı kalıptan çıkartıp servis tabağına alalım. Üzerini muz dilimleri ve çikolataya batırılmış badem ile süsleyerek servis yapalım.
Kaynak: http://pratikevyemektarifleri.com/muzlu-yas-pasta-tarifleri-2.html