Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '20

 
Kategori
Sağlık
 

Nabız Düşüklüğü

Nabız Düşüklüğü

Kardeşim birden bire fenalaştı hemen arabaya koyup yakınımızdaki hasta haneye götürdük. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra nabız düşüklüğü dendi. Doktor aşağıdaki bilgileri bizimle paylaştı. Ben de sizlere aktarıyorum. Sağlık mutluluk dileklerimle.

NAHİDE ÇELEBİ

Nabız Düşüklüğü

Nabız düşüklüğünün birçok nedeni olduğu gibi tedavisi de mümkün olan bir durumdur, peki nabız düşüklüğü nasıl tedavi edilir işte cevaplar.  Nabız, kalbin 1 dakika içinde kaç kere kasıldığını gösterir. Özetle, kalbin hızı nabzı gösterir. Normalde yetişkinlerde nabız 60-100 aralığında atar. Göğüste ağrı ve sıkışma, nefes darlığı, yorgunlukla birlikte oluşan nabız düşüklüğü ciddiye alınması gereken hastalıktır. Hemen bir doktora başvurmak gereklidir. İşte, nabız düşüklüğü nedenleri ve tedavisi; Nabız sayısı düşük ya da yüksek olsun, vücudumuz kendini bu sayıya göre düzenler. Bu sayede yüksek ya da düşük tansiyonda yaşayabiliriz. Sağlıklı bir yetişkinde 70-80 aralığında olan nabız atışı, nefes verirken azalır, nefes alırken yükselir. Nabzın hızlı atması, kalbin hızlı çalıştığının göstergesidir.

Nabız düşüklüğü nedenleri: Kalp sorunları: Kalptadokularda yıpranma, elektrik sinyallerinde azalma nabız düşüklüğüne neden olabilir. Yaşlanma, kalp krizi, koroner kalp yetmezliği, kalp kası iltihabı, kalp iç zarı iltihabı nabız düşüklüğüne neden olabilir.Vücut dengesizlikleri ve çeşitli hastalıklar: Yüksek tansiyon, doğuştan kalp sorunları, düşük tiroid seviyesi, romatizma ateşi ve deri veremi gibi iltihaplı hastalıklar, organlarda aşırı demir birikimi nabız düşüklüğüne neden olur. Mineral dengesizliği: Vücutta elektrolit dengesinin bozulması, çeşitli minerallerin eksik olması düşük nabız oluşmasına neden olur.Bazı ilaçların yan etkisi: Beta blokerler, kalp antiaritmik ilaçları ve digoksin etken maddesi olan ilaçlar nabız düşüklüğüne neden olur. Diğer sorunlar: Kalp ameliyatları ve nakilleri, organ uyum sorunları, uyku apnesi gibi vücudun uyum sağlamaya çalıştığı durumlarda nabız düşüklüğü yaşanır. Kondisyon yüksekliği: Düzenli spor ve egzersiz yapan kişilerde kalp güçlenir ve daha az atarak çalışmaya başlar. Bu nedenle sporcularda nabız hep düşüktür ve bu sağlık göstergesi olarak kabul edilir. Nabız düşüklüğü tedavisi: Nabız düşüklüğü tedavisinde hastanın alt yapısında bir hastalık var mı öncelikle o kontrol edilir. Alt tarafta tiroid gibi hastalıklar varsa öncelikle bu hastalık tedavi edilir, mineral eksikliği varsa mineral bulunmalı ve takviye edilmelidir. Nabız düşüklüğü yaşamamak için, kalp sağlığına iyi bakmak gereklidir. Kolesterol yüksekliğinden uzak durun ve sigara, alkol almayın, tansiyonunuzu kontrol altına alın ne çok düşük ne de çok yüksek olmamalıdır. Tuzsuz ve düşük kalorili beslenin, yaşınıza uygun egzersizler yapılmalıdır. İşte bu durumda kalp sağlığı korunmuş olur.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..