Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Namussuzların borçlarını namusluların ödediği ülke

Namussuzların borçlarını namusluların ödediği ülke
 

Bir ülke düşünün. Yıllar önce yaşanan banker faciasından sonra, bankerlerin götürdükleri paraları ödeyen devlet, ödediği paranın kaynağını yurt dışına çıkış yapacak kişilerden 100 er dolar tahsil ederek karşılamaya çalışmıştı.

Kaçak elektrik kullanan kişiler elektriğin elektrik santrallerinden çıkış miktarı ile fatura miktarları arasında farka neden olduklarından, bu kaçak miktarın faturalarını düzenli ödeyen kişilerin hesaplarına yansıtılarak tahsil edildiği geçmiş dönemlerde açıklanmıştı.

Şu sıralarda gündemde olan ise kredi kartı faizlerinin sınırlandırılmasına karşı bankaların verdikleri tepki. Bankalar kredi kartı operasyon masraflarının fazla olduğundan yakınarak bu yüzden kredi kartı faizlerinin, bireysel kredi faizlerinden yüksek olduğunu ve düşürülmemesi gerektiğini söylüyorlar. Fakat işin aslı öyle değildir.

Önüne gelene, kefilsiz kredi kartı veren bankalar, sadece harcamasını bilen, ödemesini bilmeyen. her bankadan kredi kartı alarak limitinin sonuna kadar harcama yapan, ödeme zamanı gelince izini kaybettiren veya izini kaybettirmese bile haczedilecek bir varlığı olmayan namussuz kişilere kredi kartı vermeye devam ettikçe, borçlarını zamanında ödeyen namuslu müşterilerinden yüksek faiz almaya devam edeceklerdir.

Bankalar, kredi kartlarından yüksek faiz almalarına rağmen, bilançolarında kredi kartı kaleminin gelir gider hesapları karşılaştırıldığında tahsil edemedikleri kredi kartı alacaklarından dolayı zarara atılan miktarın yüklü olması bankaların bu kalemden sanıldığı kadar karlı olmadıklarını aksine bazı bankalarda bu hesapların zarar olarak çalıştığı görülmektedir.

Bütün bunlara genel olarak bakıldığında, dolaylı olarak namussuzların borçlarını ödeyen namusluların yaşadığı bu ülkeyi tanıdınız mı?

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..