- Kategori
- Yemek - Mutfak
Nar guymağı

NAR GUYMAĞI
NAR YARARLARI VE NARDAN YAPILAN MUHALLEBİ (NAR GUYMAĞI)
Nar önemli bir antioksidandır. Narın yararları şunlardır:
1- İçerdiği maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri dengeler,
2- Kalp sağlığını korur, kalbi kuvvetlendirir,
3- Kanser hücrelerinin gelişmesini önler,
4- İshali keser,
5- İdrar söktürücü, kan yapıcı, enerji verici, tansiyon düşürücü
Nardan çeşitli içecekler ve tatlılar yapılır.
BEN SİZLERE KENDİ YAPTIĞIM NAR GUYMAĞINI ANLATACAĞIM
4 adet nar sıkılıp suyu çıkarılır ve tencereye boşaltılır. 2 bardak sütün içine 4 kaşık pirinç unu, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 1 yumurta kırılarak iyice çırpılır ve nar suyuna eklenir. Tencerenin altı yakılır. Yarım su bardağı toz şeker eklenerek karıştıra, karıştıra pişirilir, koyulaşınca ocaktan alınarak ya bor cama veya kâselere boşaltılır. Üstüne bol hindistan cevizi serpilir isteğe göre nar taneleri veya ceviz veya bademle süslenir. Buzdolabında soğutulur. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ.