Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Nargile' ye, gel, dumana gel!

Nargile' ye, gel, dumana gel!
 

Nargile içmeğe gelmişler Türkiyeye. Ört ki, ölem!


Asılları Katmandu’lu ama, İngiltere’ den gelmişler Marmaris’e. Yola çıkmadan önce kızlar, erkek arkadaşına demişler ki, ‘Nargileli memleketler seçerseniz, tatil teklifine ‘Evet’ deriz. Yoksa yok! Diye kestirip atmışlar. N’apsın İngiliz? Çaresiz açmış bilgisayarı. Marmaris’i keşfetmiş.

Oooo, her yer kafeterya. Her yerde pofur pofur nargile çekiliyor. Kızlar, Katmandu’lardan alışkın nargilelere. Vallahi seyirlik bu işler. Nargile sevdası mı olurmuş! Ne demek nargileli yer? Kendini Bodrum’daki Raşid’ in kahvesinde mi belliyorsun sen? Töbe, töbe!

Bir de sigara yasağı var. Meyvelisini fokurdatsan da , yine içinde nikotin varmış gibi kokuyor. Nargile ile her şey içiliyor. Bilen biliyor, gerisi hikaye.

Şimdi yeni moda. Puf yastıklar. Fes, tespih, mangal, tavla, nargile derken, maşallah maşallah. İyi olur, inşallah inşallah. La Rahatte fid dünya. Elemtere şiş, nergilelere fiş. Bir nefes, bir nefes daha…Hadi yavrum çeksene bir fırt! Aaa, bozuk atacam şimdi ha! Nasılmış? Ben sana demedim mi? Hah şöyle, hizaya gel bakim! Oh, oh, oh! <ı>Uçuyorum abey!..<ı>Uç anasını satiym!

‘’Bir nefes daha! Nerde kalmıştık? Ha, Patagonya’da. Anlat bakalım sonra n’oldu? Ne n’oldu? Demin anlatıyordun ya? Kızı nasıl kaçırmış? Ata bindirdiği gibi, ‘<ı>Dıgıdık, dıgıdık, dıgıdık’

‘’-Olum’ sen üşüttün mü? Ne dıgıdığı? Ne atlısı ? Ne kaçırması

‘’ Eh, seninle konuşulmuyor. Kafayı bulduk galiba. Ben gidip otele yatacağım biraz. Akşama yemekte buluşuruz. Haydi bay bay. Şey…<ı>Otelin adı neydi yahu?

İşte böyle. Nargilem duman duman. Nargileye gel, dumana gel, Sen de gel abi. Yanıyorsun., yanıyolrsun ! Nargileli turizm derler adına. Şimdi de nargile turizmi başladı beyler, abiler, kızanlar, kızancıklar..

İnsanlar cins cins. Katmandu nire, Marmaris nire? Dayanmak marifet, dayan bre! Hepsi de turizm uğruna. Marmaris bu yıl geç kaldı turizmden nasip almağa. Eskiden Nisan başından kiracıları boşaltırdı motelinden, otelinden. Nisanda turist düşerdi. Şemsiyesiz turistler yarı çıplak ıslanmış beklerlerdi ağaç diplerinde. Şimdi Haziran bitince ortalık biraz kıpırdadı. Temmuz, Ağustos derken. İş tamam. Her yıl böyle başlıyor, vesveseler ortalıklarda yapış yapış. Sonrası, malı alan götürüyor. Bu dönem onlar için ‘ Ağlama’ dönemi. Alacağını alamadın mı? Borcunu ödeyemedin mi? Kolayı var. ‘Ağlayacaksın’ Her şey geç başladı. Bu yıl böyle. Seneye Allah kerim.

Sahil kafeleri ‘Nargile tarlası’ gibi. Hakiki nargileciler, özel muameleye alışkın oldukları için, pek oturmuyorlar böyle yerlerde. Nargile tiryakileri, aradıklarını nasıl olsa klasik kahvelerde buluyorlar

Marmaris gecelerine şimdi nargileler de dahil oldu. Allı, morlu, fıstıki, zeytuni renklerle bezenmiş sıra sıra nargileler sergileniyor kafelerde

Şimdi turizm literatüründe ‘Nargile’ baş köşeyi alıyor.

Bakalım daha neler göreceğiz. <ı>Turizm işte bu. Bol çeşitlilik. Aşağı da kurtarmıyor zaten.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..