Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Nasıl başarılı olunur?

Nasıl başarılı olunur?
 

Evet, başarılı olmak için ne yapmak veya tersinden alırsak neler yapmamak gerekir? Bazı insanlar başarılı olurken bazıları neden başarılı olamazlar veya yeterli başarıyı gösteremezler? Başarılı insanlarla başarılı olamayan insanları ayıran özellikler nelerdir? Bu sorulara verilebilecek cevaplar başarılı olmanın yollarını öğrenmemizde yardımcı olacaktır. Bu sorulara herkes tarafından verilebilecek çeşitli cevaplar olacaktır. Başarılı olmanın da zaten tek bir yolu yoktur. Çeşitli yolları vardır. Birisinin izlediği yolu izleyerek kesin başarılı olacaksınız diye bir kural konulamaz. Ancak diğer insanların uyguladıkları ve başarılı oldukları yöntemler size kendi yöntemlerinizi oluşturmanızda yardımcı olabilir. Birebir aynı yöntemlerin izlenerek başarının yakalanmasından söz edilemez.

Bugüne kadar dünyada yaşamış ve yaşamakta olan insanların hiçbirinin tıpa tıp birbirinin aynısı olmadığı kabul edilirse başarı için izlenecek yöntemlerin de herkes için farklılık göstermesi kaçınılmazdır. Birisinin zafiyet olarak gördüğü kişisel özellikten diğer bir insan başarı merdivenlerini tırmanmada pozitif anlamda yararlanabilir.

Başarının hastalıklarda kullanılan ilaçlar gibi işte şunları yaparsanız başarılı, yapmazsanız başarısız olursunuz gibi bir reçetesi olamaz.

Başarı kişiye özgüdür ve başarılı olmak için izlenen yöntemler de kişiseldir. Başka insan tarafından uygulanan veya önerilen bir yönteme uygulamaya çalışmak, uygulayamadığı zaman da kendini kasmak anlamsız gibi duruyor.

Kişinin içsel kontrolü, içsel motivasyonu ve kendisini tanımışlık düzeyi başarının şartlarını belirleyici en önemli faktörlerdir. Bu faktörlerin geliştirilmesinde veya bunların gelişmesini engelleyen faktörlerin etkisinin azaltılmasında belki kişiye dışardan kabul ettiği ölçüler içinde yardımcı olunabilir. Fakat asla ilaç gibi birebir uygulaması istenilen yöntemlerle başarılı olması sağlanamaz.

Başarılı olacağı yöntemleri bulmada ve kendisini tanımada göstereceği zorlukları aşmada herkese kolaylıklar ve başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım...

 
Toplam blog
: 53
: 2753
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Eğitimciyim. Evli ve Hüseyin Kürşat ve Mehmet Çağrı adında iki oğlum var. Bilgisayar ve psikoloji..