Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Nasıl bir başbakan istiyorsunuz?

Nasıl bir başbakan istiyorsunuz?
 

Zordur herhalde başbakan olmak, ne söylesen tersini söyleyecek birisi muhakkak çıkar. Yaptığın bir şey doğru da olsa, yanlışta muhakkak eleştirilirsin. Konuştuğun bir kelime ülkede kaos yaratabilir. Hayatın BBG evi gibi sürekli izlenir, sağlığından muhakkak birşeyler verirsin. Bakın R.Tayip Erdoğan’a başbakan olduktan sonra gözlerinin altı çöktü. İster misin? Başbakan olmak.

Eğer isterseniz ve bir gün başbakan olursanız sizden birkaç şey isteyeceğim. Ben kim başbakanlık kim demeyin, olanlar nasıl olmuş.?

Zam yaparsanız taktik yapmayın. Mesela doğal gaza yüzde 40 zam yapıp 3 ay sonra yüzde 20 indirirseniz vatandaş bunu yemez. Böyle taktiklere girmeyin. Yapacaksanız adam gibi yapın.

Seçim öncesi vaatlerde bulunursanız muhakkak yerine getirin. İşte ÖSS’ de bütün öğrenciler eşit olacak filan dediyseniz muhakkak yapın.

Yapamayacağınız vaatlerde bulunmayın.

Oy toplayacağım diye açılım yapıp bölücülere fırsat vermeyin.

Seçildiğiniz gün ilk yapacağınız iş meclisi toplayıp bir yasa çıkarın. Deyin ki;

Bu ülkenin bir karış toprağında bölücülük yapan olursa, “bu topraklar hakkettiği ismi alacak” şeklinde konuşma yapan , ömrünün son gününe kadar ceza evinde kalacaktır.”

Vatandaş sokakta seni görürse ve seni sana şikayet ederse ‘ananı da al git demeyin” ona çözüm yolları üretin bırakın size bağırsın.

Bu sözü saklayın ve TBMM’nde farklı bir dille konuşma yapan olursa “burası Meclis burada Türkçe konuşmak zorundasın istemiyorsan ananı da al git” diyebilirsin.

Nabza göre şerbet vereceğim diye tavizler vermeyin.

Davos ’a giderseniz eğer aynı Başbakanımız gibi tepki gösterebilirsiniz ama kesinlikle “bir daha Davos’a gelmem” demeyin veya ne kadar sinirlenirseniz sinirlenin bulunduğunuz ortamdan kalkıp gitmeyin.

Zor iş başbakan olmak 70 milyonun ağzı, dili, kulağı herşeyi olacaksın ailende, çocuğunda bu ülke olacak. Sağlığın da gidecek, gözlerinin altıda çökecek.

Olursanız eğer ben böyle bir başbakan istiyorum.

 
Toplam blog
: 61
: 1041
Kayıt tarihi
: 04.01.08
 
 

1983 doğumluyum. İzmir' de yaşıyorum. Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum. ..